изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:18 EEST
”Юниливър” купува две български компании за сладолед    
Икономика

КЗК разреши "Юниливър" НВ, Холандия и дъщерното му дружество в България да закупят бизнеса за производство и продажба на сладолед на "Дарко" ЕАД и "Айс Лайн" ЕАД, съобщиха комисията. "Юниливър" планира да разшири бизнеса на "Дарко" и да увеличи избора на потребителите като допълни портфейла с продуктите Algida. Компанията възнамерява да изследва и възможностите за износ.



Анализът на сделката показва, че пазарът на сладолед в България е конкурентен и с ниски бариери за навлизане.
 
Очаква се в резултат на концентрацията "Юниливър" да разшири пазарното си присъствие в интензивна конкуренция с "Нестле", което би оказало положителен ефект на пазара.

Комисията счита, че придобиването няма да доведе до установяване на господстващо положение, което би могло да попречи на ефективната конкуренция. КЗК постанови незабавно изпълнение на решението си.

"Дарко" е втората по големина компания за сладолед на българския пазар след "Нестле". Тя произвежда и търгува с марките "Ескимо" (Eskimo), "Казабланка" (Casablanca), "Уикенд" (Weekend), "Меджик Айс" (Magic Ice), "Фрий" (Free), "Белинда" (Belinda), "Аляска" (Alaska) и "Милка" (Milka).  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

”Юниливър” купува две български компании за сладолед | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди