изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:11 EET
СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ    
ОбществоОт началото на октомври тази година Агенцията за социално подпомагане, в партньорство с Държавната агенция за закрила на детето и Националното сдружение на общините в България,  работи по изпълнението на проект “Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”, който се осъществява по ОП “Развитие на човешките ресурси”.

Продължителността му е 37 месеца, като проектът, който ще обхване всичките 28 области в страната с общо 264 общини и 253 града, трябва да приключи на 31 октомври 2014 г.
Целта на проекта е подобряване устойчивостта на процесите по планиране, управление, предоставяне и контрол върху качеството на социалните услуги. Заложените в него целеви групи са доставчици на социални услуги и техните служители; социални работници, работещи в сферата на социалните услуги от системата на АСП; служители в публични институции, ангажирани с процеса на разработване и изпълнение на политиката в областта на социалните услуги (ДАЗД, АСП, АХУ, общински и областни администрации и други.). За постигане на поставените цели се предвижда дейностите по проекта да бъдат фокусирани върху оценка на нуждите от обучение и  обучение на целевите групи и повишаване на техния капацитет, чрез популяризиране на добрите практики по планиране, управление и предоставяне на социални услуги и усвояването на механизми за ефективно партньорство и взаимодействие между общинските власти и неправителствените организации. Предвидено е да бъдат обучени 3340 представители на целевите групи. Общата стойност на проекта е 5 726 545,95 лв.
 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди