изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:25 EEST
УНИЩОЖИХА НАД 37 КГ ХРАНИ ОТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА    
Новини1891 броя проверки в обекти за детско хранене са извършили експертите от Българска агенция по безопасност на храните за периода от 16 септември до 17 октомври т.г., съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Проверявани са кухненските блокове в детски ясли, детски градини, детски кухни и обекти за хранене на деца в начални училища в цялата страна. Вследствие на проверките са издадени общо 464 броя предписания и 29 акта за административно нарушение. 10 от проверените обекти в страната са временно спрени. Инспекторите са възбранили и унищожили общо 37.13 кг храни.
Най-честите нарушения са свързани с неспазване на температурния режим на съхранение на храните, несъответствия относно сградния фонд и оборудване, наличие на храни без етикети, некоректно водене на документацията по системата за самоконтрол, незадоволителна хигиена, съвместно съхранение на различни групи храни. От агенцията добавят, че за детските заведения, чиито кухни са с временно преустановена дейност, храната се доставя от намиращи се в близост кухни-майки, отговарящи на действащото законодателство.
 


Сходни връзки

УНИЩОЖИХА НАД 37 КГ ХРАНИ ОТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди