изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:06 EEST
ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА ДОБРИЧКИЯ СПОРТ! СТОЙКА ПЕТРОВА СИ ОСИГУРИ МЕДАЛ ОТ ЕВРОШАМПИОНАТА ПО БОКС ЗА ЖЕНИ    
СпортСтойка Петрова се класира за полуфиналите в кат. до 51 кг на осмото издание на европейското първенство по бокс при жените в Ротердам.

С много воля и правилна тактика добричлийката достигна до медалите след успех с 12-5 точки над италианката Валерия Калабрезе. По-рано възпитаничката на Стефан Петков и Добри Йорданов елиминира рускинята Олеся Гладкова. Мачът между двете завърши наравно 8:8 точки, но съдиите отсъдиха, че българката трябва да продължи напред. В спор за място на финала Петрова ще срещне британката Никола Адамс. С достигането си до тази фаза Стойка си осигури минимум бронзов медал, който ще бъде първи от първенство от подобен ранг. Досега тя имаше седмо и пето място при предишните си две участия.
За съжаление другата националка от Добрич Светлана Каменова не успя да се добере до отличията на силния шампионат. На четвъртфиналите опитната ни боксьорка отстъпи след изключително оспорвана среща от Лиса Уайтсайд /Англия/  с 9:13 точки.
България ще има още един медал, след като Деница Елисеева се класира за полуфиналите в кат. до 60 кг. Тя победи Олександра Синдоренко от Украйна с 13:10 точки и в следващия кръг ще кръстоса ръкавици със София Очигава от Русия.
В кат. до 64 кг Маргарита Чанева допусна поражение от арменката Армине Синабян и отпадна от надпреварата в Холандия.
В шампионата на Стария континент се боксират 161 жени от 31 държави.
В петък се полуфиналите, а в събота са срещите за златните медали.
 


Сходни връзки

ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА ДОБРИЧКИЯ СПОРТ! СТОЙКА ПЕТРОВА СИ ОСИГУРИ МЕДАЛ ОТ ЕВРОШАМПИОНАТА ПО БОКС ЗА ЖЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди