изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:28 EEST
Д-Р ПЪРВАНОВА И ЛЕХ ВАЛЕНСА ОТКРИХА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ЗДРАВЕТО НА РАБОТНИЦИТЕ В ЕС    
Европейски съюз

 Д-р Антония Първанова и бившият президент на Полша и нобелов лауреат Лех Валенса откриха заедно третата годишна конференция на фондация "Във форма за работа" в Европейския парламент. Д-р Първанова е съпредседател на фондацията, която  включва 30 европейски страни, а Лех Валенса - посланик на добра воля.



При откриването на конференцията д-р Първанова заяви:  "Болестите на опорно-двигателния апарат са водеща причина за инвалидност и обездвижване сред европейското трудоспособно население". Тя обясни, че тези заболявания са тежък икономически товар върху европейското общество, тъй като средствата за лечение се равняват на над 240 милиарда евро годишно. "Над 40 милиона работещи в ЕС са засегнати всяка година от този тип болести", алармира тя и допълни, че навременното им разкриване, подходящата лекарска намеса и координираната европейска политика са от най-важно значение за справяне с проблема.

По време на конференцията, която събра над 200 експерти от областта на медицината, здравния мениджмънт, работодателските организации и членове на Европарламента, бяха обсъдени и възможностите за увеличаване на трудоспособните години и намаляване на неравенствата в областта на здравеопазването.

Създателят на синдиката "Солидарност" Лех Валенса представи предизвикателствата за признаване на правата на трудещите се. Д-р Първанова предложи Европейската комисия да започне инициатива за хоризонтална координация между генералните дирекции - Трудова заетост, Здравеопазване, Научни изследвания и Информационно общество за адаптиране на политиките в областта на здравеопазването и заетостта в условията на демографска криза и нуждите на пазара на труда, като се вземе предвид застаряващото население на ЕС. НДТ

 


Сходни връзки

Д-Р ПЪРВАНОВА И ЛЕХ ВАЛЕНСА ОТКРИХА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ЗДРАВЕТО НА РАБОТНИЦИТЕ В ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди