изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:54 EEST
Атина: ЕС е неспособен да реши за дълга    
Европейски съюз Гърция обвини Евросъюза в неспособност да вземе решение за проблема с дълга на балканската страна. “Европа не иска да признае, че не е в състояние да действа бързо и надеждно”, каза в реч пред парламента в Атина министърът на финансите Евангелос Венизелос.

Депутатите трябваше да одобрят на второ четене законопроекта за допълнителните мерки за строги икономии, изисквани от ЕС и МВФ, за да бъде отпуснат на страната поредният транш от спасителния финансов заем. Резултатът от вота бе под въпрос, тъй като най-малко двама от депутатите на правителственото мнозинство заплашиха да гласуват против. В същото време пред парламента цяла нощ не се разпръсна многохилядната тълпа от протестиращи гърци. Очакваше се втора поредна нощ на остри схватки между тях и полицията.

Разногласия между МВФ и ЕС заплашват обаче да забавят финансовия транш, което е нов удар по усилията на Европа да намери изход от кризата. Според в. “Катимерини” МВФ имал по-твърда позиция по гръцкия дълг и бил резервиран за шансовете на предложения от ЕС план, намирайки го за твърде оптимистичен.

Министрите на финансите на страните от еврозоната се събират утре в Брюксел, за да решат за новия транш от 8 млрд. евро за Гърция въз основа на доклада на мисията на ЕС и МВФ в Атина.

Твърди се, че мисията препоръчвала отпускане на транша. Но явно решение трябва да се вземе и на срещата на върха на ЕС в неделя. Наяве обаче излязоха разногласия между Франция и Германия, които пак няма да позволят да се вземе генерално решение за укрепването на еврозоната. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Атина: ЕС е неспособен да реши за дълга | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди