изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:30 EET
ОТКРИХА ФАЛШИВО СИРЕНЕ ОТ ДОБРИЧ В СОФИЯ    
ИкономикаОт пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните съобщиха, че в столицата са открили фалшиво сирене. Вследствие на извършените проверки са затворени два склада и един магазин за хранителни стоки.

Фалшифицираният млечен продукт е и с невярна етикетировка и неверни съпроводителни документи, допълват още от агенцията. Оказва се, че той е бил доставен от добричката фирма “В и И ГРУП” ООД в склад, собственост на ЕТ “Ади – Димитър Стоянов“ – София, и имитира продукт на утвърдена на българския пазар търговска марка – производител на сирене. След извършена документална проверка е установено, че фирма “В и И ГРУП“ няма склад, регистриран по смисъла на Закона за храните. Складът, собственост на фирмата получател ЕТ “Ади – Димитър Стоянов“, за която има съмнения за манипулация  по отношение на етикетировката, е затворен със заповед за спиране на цялата дейност на обекта. В хода на работата си инспекторите са окрили 20 броя тенекии краве сирене в склад на фирма ЕТ “Велизара – Снежанка Иванова” – София, получено от склада на фирма ЕТ “Ади – Димитър Стоянов“. И в този обект е установено също несъответствие между партидните номера изписани в документа и тези върху етикетите на тенекиите със сирене. От млечния продукт е взета проба за лабораторен анализ, която показа наличие на растителна мазнина в продукта. Спрян от експлоатация е и този склад. Затворен е и магазин “Класик“ на фирма ЕТ „Станко Атанасов“ в столицата, където са намерени 3 броя тенекии със сирене по 14 кг без придружителни документи.
 


Сходни връзки

ОТКРИХА ФАЛШИВО СИРЕНЕ ОТ ДОБРИЧ В СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди