изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:19 EET
Окръжен съд – Добрич, потвърди задържането под стража на 27-годишен добричлия    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, не уважи молбата на Екнур Х. Л. на 27 години от Добрич, за изменение на наложената му мярка за неотклонение задържане  под стража. Тя е постановена от Районен съд – Добрич, на 17.10.2011 г. тъй като Екнур Л. е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление.

 

Той е обвиняем за това, че на 13.10.2011 г. при условията на опасен рецидив е отнел велосипед марка „Драг” на стойност 179 лв. от 40-годишна добричлийка, без нейното съгласие и с намерение противозаконно да го присвои. Деянието е извършено в срока на предсрочното му условно освобождаване от изтърпяване на наказание лишаване от свобода.

Окръжен съд – Добрич, установи, че Екнур Л. е привлечен да отговаря за кражба, извършена при условията на опасен рецидив. Той е осъждан 10 пъти и събраните данни за личността му са отрицателни. Търпял е ефективно наказания лишаване от свобода. Въззивният съд констатира, че от събраните в досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря. Многобройните му осъждания и недобрите характеристични данни налагат извода, че съществува опасност Екнур Л. да се укрие или да извърши друго деяние. Затова въззивния съд смята, че са налице всички предпоставки, да бъде задържан под стража и първоинстанционния съд е направил това обосновано и законосъобразно.

Окръжен съд – Добрич, потвърди определението на Районен съд – Добрич. Актът на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест.

Екнур Л. е от Добрич, има начално образование, не работи, не е семеен.

 

24.10.2011 г.                                        Пресслужба Добрички окръжен съд           

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, потвърди задържането под стража на 27-годишен добричлия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди