изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:08 EEST
ЗАДЪРЖАХА ПОД СТРАЖА УБИЕЦА НА ВЕНЦИСЛАВ, УКРИВАЛ СЕ В ГЪРЦИЯ    
Ред и сигурност  Искам справедливост, никога повече да не е на свобода, за да не плачат и други майки, сподели за НДТ Иванка Костадинова - майка на убития Венцислав Йорданов. Окръжният съд в Добрич задържа под стража 41-годишния Тихомир Колев. Окръжната прокуратура поиска спрямо него да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, тъй като му е повдигнато обвинение за това, че на 28 юли 2010 г. в местността „Бивака”, намираща се в землището на добричкото село Одърци, в условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвил 32-годишен добричлия. Както НДТ писа, това е 32-годишният Венцислав Йорданов.  



Представителят на държавното обвинение посочи вчера, че непосредствено след извършване на престъплението Тихомир Колев се е укрил при родственик в Гърция. Срещу него е била издадена европейска заповед за арест, по която е бил задържан от гръцките власти. На 21 октомври Тихомир е предаден на българските власти и на следващия ден привлечен като обвиняем. Осъждан е 9 пъти, голяма част от присъдите му са наложени за тежки умишлени престъпления - кражби, блудство, изнасилване, хулиганство, унищожаване на чужди движими вещи и други. Наказван е ефективно с лишаване от свобода. „Налагани са му големи наказания, но очевидно не са изиграли превантивна роля”, посочи прокурорът. „Укриването му в чужбина и предишните осъждания показват, че спрямо Тихомир трябва да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, в противен случай би се осуетило наказателното производство”, смята държавното обвинение. В последната си дума Тихомир заяви: „Може да съм всякакъв, но не съм убиец” и помоли съда обективно да прецени.
Окръжният съд установи, че от събраните в досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. Съдът взе предвид, че то е тежко умишлено престъпление и е извършено при опасен рецидив, а Тихомир вече е осъждан 9 пъти, ефективно е търпял наказания, и има лоши характеристични данни. Тези обстоятелства налагат спрямо него да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Окръжният съд подчерта, че деветте му досегашни осъждания, заедно с ефективно изтърпените наказания, налагат извода за реална опасност той да се укрие или да извърши друго деяние. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Варна.
Останки от Венцислав Йорданов бяха открити в землището на село Одърци в средата на октомври м. г. Както НДТ писа, Трупът бил заровен на около 20 метра от селската спирка. Според запознати, безстопанствени псета са го изровили от пръста. На скелета се натъкнала жена от селото, която случайно минавала с кучето си. Тя се уплашиха да съобщи в полицията, но веднага разказала за страшната находка на свои съселяни, които сигнализирали на органите на реда. Според очевидци, върху скелета почти нямало дрехи, всичко било изгнило и кално, липсвали обувки. В началото на т. г. резултатите от ДНК-експертиза, извършена в Института по криминалистика и криминология на МВР, показаха, че костите са на Венцислав Йорданов.
Малко след като бяха открити костите на 32-годишния мъж, репортер на НДТ се срещна и разговаря с майка му - Иванка Йорданова. Ето какво разказа тя за злополучното му изчезване на 28 юли м. г.: "Върнах се от работа към 18.30 ч. Венци каза, че е гладен и седнахме да вечеряме. Към 19.30 ч. някой му позвъни по телефона и след като затвори той каза, че след пет минути ще си дойде. Излезе както си беше - по джапанки, къси гащета и гол до кръста. Повече не се прибра". Жената бе категорична, че синът  е изключително отговорен към семейството си. "Той беше много тих и кротък, даже страхлив, никога не е участвал в някакви неуредици. Дори, когато отидеше на дискотека през 2 часа се обаждаше да каже, че е добре и да не се безпокоим" - разказа още майка му. Двамата - майка и син, били на работа в Италия. След като се върнали, тя през лятото започнала работа в Албена, а Венцислав трябвало малко след трагичната вечер, в която излиза не се прибира - отново да замине на работа в Италия. "До обяд на другия ден телефонът му звънеше. От 14 часа на 29 юли вече телефонът му спря да звъни. Искахме да извадим разпечатка на разговорите, за да разберем, кой му се обади, но от "Глобул" ни казаха, че той трябва да подаде молба. Така и не знаем кой му се обади и с кого говори преди да излезе от къщи на 28 юли. Отначало не посмях да подам сигнал за изчезването му. Няколко пъти ходих и стоях пред полицията. Едва на осмия ден от изчезването му - на 5 август, след като не можех да се свържа, а и той не се обаждаше и не си идваше, отидох и съобщих, че е изчезнал" - разказа още Иванка. Потресените родители нямат обяснение какво може да се случило. "Или е видял нещо, или някой го е въвлякъл в нещо и са го накарали да замлъкне завинаги" - плаче неутешимо майката. Малко по-късно тя сподели пред НДТ: “Чух, че подозират Тихомир, че е извършител на убийството. Той живее срещу нас, от години живее в Гърция при майка си. Знам, че е лежал в затвора, но нямам представа за какво – не съм чела досието му. Двамата с Венци не бяха приятели, но излизаха от време навреме".
Върнаха ни костите, погребахме ги, каза вчера за НДТ Иванка Костадинова. "След като не съм видяла труп, все още не мога да повярвам, че е той... Все чакам да ми се обади по телефона... Но след като го няма вече година и три месеца, явно нещо му се е случило", сподели жената. "Майка съм, но искам за Тихомир това, което е сполетяло синът ми. Искам справедливост. Очаквам убиецът на сина ми да получи най-тежката присъда - до живот. Не искам повече никога да е на свобода и да плачат и други майки", допълни жената. НДТ

На снимката: Убитият Венцислав Йорданов

БЛИЗКИТЕ НА ВЕНЦИ ОЩЕ ЧАКАТ ОСТАНКИТЕ МУ

РОДИТЕЛИТЕ НА ВЕНЦИ СЕ МОЛЯТ ТОЙ ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ

ДНК-ЕКСПЕРТИЗИ НА КОСТИ ДОКАЗАХА САМОЛИЧНОСТТА НА ДВАМА ИЗЧЕЗНАЛИ

ДНК ЕКСПЕРТИЗА ДОКАЗА САМОЛИЧНОСТТА НА ОЩЕ ЕДИН ИЗДИРВАН


 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА ПОД СТРАЖА УБИЕЦА НА ВЕНЦИСЛАВ, УКРИВАЛ СЕ В ГЪРЦИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАДЪРЖАХА ПОД СТРАЖА УБИЕЦА НА ВЕНЦИСЛАВ, УКРИВАЛ СЕ В ГЪРЦИЯ
Автор: Anonymous да 2011-10-25 @ 18:52 EEST
Bog da te prosti Venzi!Sega nau4avam ot vesnika.Po4ivai v mir.!Toi be6e mnogo inteligentno,v1spitano i milo mom4e!.S1bolesnovaniq na roditelite mu!Sega da os1dqt ubieza na dojivoten,no edva li kato snam na6ite sakonI:

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди