изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:37 EEST
Депутатите не отидоха на работа - дадоха си ден почивка    
ПарламентДепутатите днес си дадоха почивка и работният им ден приключи без да е започнал. Пленарното заседание трябваше да започне както винаги в 9.00 ч., но се оказа, че в залата има само 92 от общо 240 народни представители. Поради липса на кворум председателят на парламента Цецка Цачева даде 15-минутна "почивка", предаде БТА.


"В 9.15 часа ще направим втори опит", заяви тя.

В този час обаче отново нямаше кворум и Цачева закри с видимо недоволство заседанието. Тя обяви, че работата на депутатите ще продължи утре от 9.00 часа с трацидиционния петъчен парламентарен контрол, съобщи "Фокус".
Днес парламентът трябваше да разглежда на първото четене промени в Кодекса за социалното осигуряване.

"Беше очаквано, но не е нужно и да се симулира работа на Народното събрание, така както опонентите ни от опозиционните групи държаха да се случи, защото за мен е по-честно да заявим, че няма да заседаваме, но няма да се правят и разходи", коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Цецка Цачева.
Тя посочи, че поради предстоящите балотажи в неделя, при нея са постъпили много молби за отсъствия на депутати.
„Все пак, надявах се на коректност от всички парламентарни групи да осигурят поне 50% от своите народни представители - това не се случи, не събрахме кворум. Трудно е да дам отговор и да се вместя в мисленето на всеки един от народните представители, които днес не са се явили на работа”, добави шефката на парламента.

Цачева не отговори на въпроса колко струва един парламентарен ден на данъкоплатците, като уточни, че не е администратор и не може да налага наказания на депутатите извън тези, предвидени в правилника.
Според нея е било правилно решението на мнозинството да има ваканция за депутатите преди първия тур на изборите.
„Малко търпение, надявам се другата седмица да заработим вече с нужното темпо”, каза още тя.

Това не е първият път, в който поради липса на кворум депутатите не могат да започнат работа в 9 часа, но досега винаги са успявали да се съберат достатъчно след дадената отсрочка.
 


Сходни връзки

Депутатите не отидоха на работа - дадоха си ден почивка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди