изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:28 EEST
От 17 ноември - единствено самогаснещи цигари    
НовиниОт 17 ноември влиза в сила новият стандарт за цигарите, които трябва да гаснат сами. Предприети са всички мерки след тази дата на пазара да има цигари само от такава хартия, заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев. Изискването беше наложено от Европейския съюз. Мярката е приета като наложителна заради многото пожари, предизвикани от незагасени фасове.

Ограничено е зареждането на складовете и търговските обекти с цигари от старата хартия, а миналата седмица в комисията се е провела и среща с представителите на фирмите, които търгуват с такива продукти. Няма да има поскъпване на цигарите и промяна във вкусовете им качества, заради тази промяна, каза още Златев пред Дарик радио.

"Въпреки всички мерки обаче, не може да се гарантира, че няма да има нарушения на новото правило. Възможно е някой да се е презапасил, възможно е от някакъв склад, неизвестен до този момент на вносителите и на нас, да излязат такива количества", призна той.

Новото поколение цигари се произвеждат от специална lip- хартия с ленти, които действат като ограничител на скоростта и забавят гореното. От "Булгартабак" вече обявиха, че имат готовност да започват производството на такива цигари още от 1 септември и те вече са на българския пазар.
„Това не изключва възможността да се получат пожари и с тази хартия, защото гори не само хартията, но и тютюнът. Но все пак се намалява рискът и се набляга на безопасността", добави шефът на КЗП.

В САЩ отдавна всички цигари се изработват от такава хартия.

Веселин Златев беше назначен в края на миналия месец, след като премиерът смени дългогодишния шеф на комисията Дамян Лазаров. Дотогава Златев беше съветник по регионална политика на Бойко Борисов.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

От 17 ноември - единствено самогаснещи цигари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди