изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:37 EEST
Окръжен съд – Добрич, санкционира кмета на с. Телериг поради неизпълнени задължения по призоваване на свидетел    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, наложи глоба в размер на 100 лв. на кмета на с. Телериг за това, че за втори път не връща навреме призовка на свидетел по дело за отвличане. Съдът поиска съдействие от МВР – Варна, за връчване на призовките на двама свидетели, които за втори път не се явяват на делото.

Съдът разпореди, да бъде изпратено съобщение до ГКПП Кардам с искане при евентуално влизане в страната на същите свидетели и на пострадалия, да им бъдат връчени призовки за следващото заседание по делото. Те трябва да бъдат предупредени за задълженията им като участници в наказателното производство.

            Днес Окръжен съд – Добрич, разпита трима свидетели по делото срещу варненците Боян Ф. И. на 30 години, Константин Г. Л. на 34 години и  добричлията Емилиян К. Ен. на 23 години. Те са обвиняеми за това, че на 27.06.2009 г. в с. Телериг, в съучастие като съизвършители с още 3 лица са отвлекли 35-годишен /към днешна дата/ мъж с цел противозаконно да го лишат от свобода.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че на 24.02.2011 г. трима подсъдими за престъплението сключиха с Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

Наказателното дело срещу другите трима участници в престъплението продължи в отсъствие на пострадалия Цв. Ц., който по данни на МВР и семейството му е извън страната.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 02.12.2011 г.

 

28.10.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     



 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, санкционира кмета на с. Телериг поради неизпълнени задължения по призоваване на свидетел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди