изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:03 EEST
МЛАД МЪЖ ЗАГИНА ПРИ ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА    
НовиниЧетвърта трудова злополука със смърт вече е в статистиката на Областната инспекция по труда в Добрич, стана ясно на нарочна пресконференция. Директорът на инспекцията Младен Мартинов разказа пред медиите, че инцидентът е станал на 2 октомври около 10 часа в зърнобазата на "Вита грейн" в Генерал Тошево.

"Камион е разтоварвал царевица и от него е паднал метален предмет н приемния бункер на силоза. Човекът решил да влезе в шахтата на елеватора и да го извади, за да не повреди съоръженията. Взел със себе си и алуминиева стълба. Паднал е от височина 3.3.5 м, като при падането е получил тежка черепно-мозъчна травма. Почти веднага е бил намерен от колегите си, които са му оказали адекватна първа помощ до идването на линейка. Въпреки положените усилия обаче мъжът, който е на 31 години от Генерал Тошево, е починал. Направената от нас проверка не установи никакви нарушения в зърнобазата, дори хората имат направена застраховка "Трудова злополука". В случая се касае за субективна грешка, довела до инцидента. Във фирмата са предприети действия за извънреден инструктаж по безопасност на труда" - каза още Младенов. За цялата 2010 г. в областта има три злополуки, завършили със смърт на пострадалите, добави още директорът на инспекцията по труда.
 


Сходни връзки

МЛАД МЪЖ ЗАГИНА ПРИ ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди