изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:04 EEST
13-ГОДИШНА, ОМЪЖЕНА 8 ПЪТИ    
ОбществоЧичо на 13-годишна девойка алармирал по телефона дирекция "Социално подпомагане", че има опит момичето да бъде продадено. За сигнала разказа пред журналисти изпълняващият длъжността директор на регионалната  дирекция Веселин Гочев.

"Въпреки че сигналът бе получен по телефона, веднага направихме проверка. Оказа се, че 13-годишното девойче, което било от Силистренска област, се намира в населено място в нашата област, защото родителите й я омъжили, при това за... 8-ми път. При първите 7 "сватби" младоженката престоявала за по месец и родителите и близките й си я вземали обратно. Сега обаче, явно нещо се объркало, схемата не е сработила и по всяка вероятност заради пари, чичото се обадил на социалните служби. Социален работник се уверил лично, че свекърът и свекървата на невръстната младоженка се грижат добре за нея. В разговор със служител, момичето дори не могло да си спомни имената на всичките си предишни "съпрузи" - разказа Гочев. Той добави, че социалните работници реагират на всички сигнали, подадени за деца, като има и злонамерени такива. Като пример разказа, че съседи на жена, отглеждаща сама децата си, се обадили и алармирали, че тя ги е изоставила. При направената проверка било установено, че майката се грижи прекрасно за децата си, те са добре, а съпругът й е на работа в чужбина.
Хора от ромския етнос споделиха, че все още някои фамилии спазват традицията за продажба на булката, като целта е с парите да се помогне на младото семейство. В последно време обаче сумите станали доста по-ниски от минали години, като една младоженка, според рода, от който произхожда, може да коства на семейството на младоженеца от 200 лв. най-много до 5 хил. лв.
 


Сходни връзки

13-ГОДИШНА, ОМЪЖЕНА 8 ПЪТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди