изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:00 EET
Лудогорец набързо отказа Монтана и свали ЦСКА от върха    
СпортЛудогорец победи Монтана с класическото 3:0 в мач от 11-ия кръг на "А" група. Двубоят на "Лудогорец Арена" в Разград премина изцяло под диктовката на домакините, които отказаха гостите с 2 гола още до 14-ата минута. Само няколко секунди бяха изминали от началото на срещата, когато Марселиньо откри резултата. В 14-ата Александър Барт удвои, а в 30-ата Марселиньо беше точен за втори път.


Лесният успех днес изкачи Лудогорец на върха в "А" група. Селекцията на Ивайло Петев се изравни по точки с ЦСКА - по 28. Предимството на тима от Разград е в головата разлика - 25:3 срещу 25:5 на "червените". Ако и двата отбора продължат с победите, есенният първенец ще се определя в директния сблъсък помежду им в 15-ия кръг. На 26 ноември (събота) от 15:30 часа ЦСКА приема Лудогорец на стадион "Българска армия".

Избраниците на Ивайло Петев започнаха вихрено мача и успяха да открият резултата още преди да е изминала 1 минута. Марселиньо нахлу в наказателното поле на гостите и с диагонален изстрел с десния крак не остави шанс на вратаря Христо Иванов - 1:0.

В 14-ата минута включилият се в атака френски защитник Александър Барт засече с глава центрираната от Емил Гъргоров топка и я прати неспасяемо в мрежата на Монтана - 2:0.

С това попадение интригата окончателно се изпари и на всички стана ясно, че няма как селекцията на Стефан Грозданов да си тръгне с нещо от "Лудогорец Арена". Очакванията обаче бяха за повече голове във вратата на Христо Иванов.

В 30-ата домакините го наказаха за трети път. Отново Марселиньо попадна в прегръдките на съотборниците си. Бразилският голаджия беше изведен от дълбочина и техничко копна топката, прехвърляйки Христо Иванов - 3:0.

При ситуацията единият от асистентите на Антон Генов вдигна флага за засада, но топреферът прецени, че няма такава и зачете гола.

Попадение дойде в момент, в който Лудогорец беше временно с човек по-малко на терена. Причината бе контузията, която получи Йордан Минев. Докато му се оказваше медицинска помощ, съотборниците му успяха да направят преднината класическа. Бившият защитник на ЦСКА не успя да продължи участие в мача и беше заменен принудително от Юри Травнер. Последният можеше да се разпише в добавеното време на двубоя, когато нахлу в наказателното поле на Монтана и отправи силен удар, но топката се отби в дясната греда.

Нападателят на Монтана Луис Едуардо също получи контузия в мача и се наложи Стефан Грозданов да го сменя.

И през второто полувреме играта се водеше предимно в полето на гостите. Гол обаче така и не падна. Със сериозни пропуски се отчетоха появилите се след почивката Иван Стоянов и Тодор Колев, както и Марселиньо, който пропусна да се отличи с хеттрик в днешния мач.

Вратарят на Лудогорец Урош Голубович почти нямаше работа. Веднъж Янко Сандански го обстрелва неточно, а стражът се намеси отлично при може би най-добрата възможност, в която Димитър Илиев шутира от дъгата пред наказателното поле, но Голубович спаси.

Така след 9 победи от 11 изминали кръга до момента Лудогорец е лидер в "А" група с 28 точки, колкото има и ЦСКА. Днешният мач бе седми за момчетата на Ивайло Петев, в който не допускат попадение във вратата си. В Разград Монтана претърпя пета загуба от началото на сезона и остана с актив от 12 точки. Тимът на Стефан Грозданов заема 10-ото място.

Мачът по минути - ТУК

ЛУДОГОРЕЦ - МОНТАНА 3:0
1:0 Марселиньо (1), 2:0 Александър Барт (14), 3:0 Марселиньо (30)
ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ: 1.Урош Голубович, 25.Йордан Минев, 33.Любомир Гулдан, 5.Александър Барт, 20.Шоко, 8.Станислав Генчев, 18.Светослав Дяков, 84.Марселиньо, 7.Михаил Александров, 22.Мирослав Иванов, 23.Емил Гъргоров
Резерви: 13.Емил Михайлов, 4.Юри Травнер, 27.Кристиян Кабаселе, 73.Иван Стоянов, 6.Николай Дюлгеров, 11.Жуниор Кешада
Треньор: Ивайло Петев
montana.jpg
МОНТАНА: 1.Христо Иванов, 11.Александър Дюлгеров, 2.Георги Мечечиев, 6.Тихомир Трифонов, 5.Димитър Коемджиев, 21.Даниел Гаджев, 18.Янко Сандански, 8.Д. В. Илиев, 19.Борис Кондев, 16.Владимир Мичев, 9.Луис Едуардо
Резерви: 12.Атанас Аршинков, 3.Емил Копаранов, 17.Д. Кр. Илиев, 20.Николай Чипев, 14.Антон Личков, 22.Светлан Кондев, 10.Димитър Воденичаров
Треньор: Стефан Грозданов


Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Антон Генов
Жълти картони: Юри Травнер (Лудогорец); Александър Дюлгеров, Даниел Гаджев, Димитър Коемджиев (Монтана)

http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Лудогорец набързо отказа Монтана и свали ЦСКА от върха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди