изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:49 EEST
Гол банков служител е символът на швейцарските ”възмутени”    
По светаГол женевски банков служител е новият символ на швейцарските "възмутени" от икономическата криза и банковата система. Млад италиански бизнесмен се съблече гол в знак на протест срещу италианската икономическа криза. Тридесет и три годишният Горка Круз се превърна в рекламно лице на протестите в Швейцария, след като качи в ЮТюб парче, в което прогнозира краха на световната икономика, пише в. "Трибюн дьо Женев", цитиран от БТА. В парчето "Световната икономика е на път за рухне" Горка констатира, че не може нищо да се направи, за да се спаси икономиката по света.

 Той обаче отправя призив към новото поколение да се отърси от апатията и да постави основите на нова и по-здрава икономическа система.
Но не този проникновен текст направи Горка символ на швейцарските "недоволни", а фактът, че в клипа към песента, качен в ЮТюб, той пее гол. Първоначално е с костюм пред клон на банката Ейч Ес Би Си. Но накрая остава чисто гол, прикрил слабините си със смокинов лист и китара, на която свири.
Любопитното е, че Горка е банков служител. Преминал е през няколко банкови клона, сред които на "Барклис", после се е занимавал и със спекулативни фондове. Шест месеца в годината обаче Горка се оттегля от работата си в банките и заминава за Индия, за да участва в хуманитарни дейности.
"Това че работя в банка не ми пречи да критикувам системата", казва Горка. "Всеки банков служител е само една брънка във веригата и не може да направи много. Само колективното осъзнаване може да промени света", подчертава швейцарският "възмутен".
Италианският бизнесмен Енрико Фраре пък купи цяла страница на в. "Кориере дела сера", за да може на нея да бъде отпечатана голата му снимка. На нея той прикрива слабините си с ръце.
"Всеки ден в Италия по един бизнесмен рискува да остане чисто гол", пише на снимката на Фраре, който има компания за зимни спортни облекла.
В средата на октомври протестите на "възмутените" обхванаха десетки градове в цял свят. Въпреки че те бяха обявени като мирни демонстрации с исканията за нов финансов ред и справедливо разпределение на ресурсите, на места те прераснаха в ожесточени сблъсъци с полицията. http://dnes.dir.bg
 
 


Сходни връзки

Гол банков служител е символът на швейцарските ”възмутени” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди