изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:04 EET
Окръжен съд – Добрич, измени в парична гаранция мярката за неотклонение на бивш полицейски служител    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, измени в парична гаранция в размер на 500 лв. мярката за неотклонение на 46-годишния Румен А. Л. от Добрич. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 01.07.2011 г. като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, полицейски орган – младши разузнавач по линия „издирване” в сектор Криминална полиция при Първо РУП на ОД на МВР е приел дар – банкнота от 50 лв., които не му се следват, загдето е нарушил служебните си задължения. На 01.07.2011 г. Окръжен съд – Добрич, му наложи най-строгата мярка за неотклонение задържане под стража, а на 12.09.2011 г. тя бе изменена в домашен арест.



Днес адвокатът на Румен Л. пледира, да бъде определена по-лека мярка за процесуална принуда на подзащитния му - подписка. Той се аргументира, че с обвиняемия не се извършват процесуални действия и това втората по тежест мярка за неотклонение нецелесъобразна и незаконосъобразна. Защитникът смята, че няма реална опасност, обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Той има постоянно местоживеене, добри характеристични данни, срещу него не се водят висящи наказателни производства и е с чисто съдебно минало. В досъдебното производство са събрани всички доказателства и няма опасност, Румен Л. да попречи за разкриване на обективната истина, посочи адвокатът.

Според представителя на Окръжна прокуратура – Добрич, голяма част от свидетелите по делото са разпитани и мотивът за поставяне на Румен Л. под домашен арест вече не е налице. Неговото становище е, че няма пречка, мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека. Предвид характера и тежестта на извършеното престъпление и за гарантиране приключването на делото и явяването на 46-годишния, подходящо е да му бъде наложена парична гаранция в размер на 500 лв.

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с материалите по делото и изслуша становищата на страните, измени мярката за неотклонение на Румен Л. в парична гаранция в размер на 500 лв.

 

02.11.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     



 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, измени в парична гаранция мярката за неотклонение на бивш полицейски служител | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди