изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:53 EEST
СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ ОТНОВО ГЕРОЙ ЗА ЛИТЕКС    
Спорт

Отборът на Литекс постигна много трудна победа над Локомотив (София) в последния мач от 11-ия кръг на "А" група. "Оранжевите" победиха с 2:1, след като на полувремето изоставаха с 0:1. В герой за ловешкия тим отново се превърна добричлията Светослав Тодоров. Той изведе с капитанската лента "оранжевите", игра 90 минути и отбеляза двата гола за своя тим! Двубоят се игра на стадион "Българска армия", а "железничарите" могат да съжаляват за загубата заради многото пропуски, които направиха.



Победата в треньорския дебют на Атанас Джамбазки остави шампионите в борбата за трета поредна титла. Те са на 4-о място с 24 точки и изостават с четири пункта от лидерите Лудогорец и ЦСКА.  

Двата тима не започнаха мача на високи обороти и в началните минути липсваха чисти голови положения. В 22-ата минута след изпълнение на ъглов удар Петър Занев задържа в наказателното поле Искрен Писаров и реферът Николай Йорданов отсъди дузпа. Опитният Марчо Дафчев изпълни хладнокръвно наказателния удар и откри резултата. Треньорът на гостите Атанас Джамбазки реагира веднага и замени дефанзивния халф Александър Цветков с офанзивния Тиаго Мирасема. До края на полувремето обаче и това не помогна на ловчанлии да се върнат в мача. С вкарването и на Момчил Цветанов през втората част играта на Литекс живна и ловчанлии успяха да наложат натиск. В 56-ата минута Мирасема изведе отлично Светослав Тодоров и опитният нападател преодоля Валентин Галев за 1:1. Играчите на Антон Велков не се стъписаха от това развитие и само пет минути по-късно можеха да възстановят преднината си. Влезлият като резерва Мирза Мешич преодоля ефектно съперников бранител, но прати топката встрани от вратата. В 80-ата минута Литекс стигна до победно попадение. Този път Георги Миланов пусна елегантен пас към Тодоров и голмайсторът на "оранжевите" бе безпощаден - 1:2. С това обаче не приключиха интересните моменти в мача. Първо в 82-ата минута резервата Димитър Телкийски премина през трима съперникови футболисти и останаха сериозни съмнения, че бе спънат от Пламен Николов около границата на наказателното поле. "Червено-черните" скочиха за втора дузпа, но вместо това Телкийски получи жълт картон за симулация. В последните минути пред Евгени Александров стана страшно. Първо Владислав Романов бе изведен в отлична позиция, но не уцели добре топката и я прати в аут. В 90-ата минута Романов центрира към Мешич, но Бернар Итуа се намеси и първо прати топката в напречната греда, а след това я изчисти. В триминутното продължение Милен Лахчев бе оставен непокрит в полето на Литекс, но стреля изключително неточно с глава.

 


Сходни връзки

СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ ОТНОВО ГЕРОЙ ЗА ЛИТЕКС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди