изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:50 EEST
2 000 ЛЕВА СЕ СЪБРАХА ЗА АЛЕКС НА КОНЦЕРТА НА ДЖЕНА    
Общество2 000 лева бяха събрани миналата вечер на благотворителния концерт "Да протегнем на Алекс ръка!" със специалното участие на поп-фолк изпълнителка на "Пайнер" Джена.


За пореден път на концерта дойдоха хора с добри сърца, които желаят да помогнат за лечението на 5-годишната Александра Маркова в Израел. Залата се изпълни с млади хора на възраст 14-18 години, които се видя, че са изключителни фенове на една от най-големите звезди на "Пайнер" - Джена.
По традиция концертът започна с песента "Да протегнем на Алекс ръка!", изпълнена от децата от сдружението, организатор на кампанията, "Ръка за таланта" с вокален педагог Стефка Димитрова. Бурни аплодисменти предизвикаха изпълненията на квинтет "NEW 5" - Иван Лазаров, Ева-Мария Петрова, Иванина Паскалева, Ралица Русева и Деница Ангелова, от училището по изкуствата СОУ "Свети Климент Охридски" с вокален педагог Милена Пеева. С овациите си публиката показа колко много харесва първата им авторска песен - "Направено от българи". Тя е съвместен проект с “Deep Zone Рroject”, които са автори на текста, музиката и аранжимента. На сцената на зала "Добрич" се представиха и деца от сдружение "Ръка за таланта". Трио "Усмивка" - Цвета Маринова, Петя Димова и Николай Марков, изпълни първата авторска песен на сдружението - "Мечта". Много аплодисменти имаше и за брата на Алекс Мирослав Марков, който се представи с песента "Почти забравена любов" и за Виктория Обретенова, която изпълни "Малкият принц". Кристина Аврамова пък зарадва почитателите си с "Прошепнати мечти". Водещият - актьорът Красимир Демиров от драматичен театър "Йордан Йовков" свали шапка в знак на благодарност към всички, които бяха в залата и отново протегнаха ръка на Алекс.
Градусът на настроението рязко се повиши при излизането на сцената на специалния гост - Джена. Поп-фолк звездата на "Пайнер" беше обграждана от своите верни фенове още преди началото на концерта и на никого от тях не отказа автограф или снимка. Още с първата си песен тя взриви публиката. Младите хора скочиха на крака и изпяха с нея всяка една от песните й. Младата изпълнителка сподели, че й е много трудно да пее на такива концерти и от сърце пожела Александра да оздравее. На последната песен Алекс отиде до нея, придържана от майка си, а Джена благодари на всички, които я подкрепят. Майката на Алекс Стела Илиева изказа благодарност на всички присъстващи, че отново помагат на болното й дете и на Джена - за чудесния концерт и доброто й сърце.
Концертът "Да протегнем на Алекс ръка!" се състоя със съдействието на лицата на кампанията Румънеца и Енчев, по чиято покана Джена гостува на феновете си в нашия град. Благотворителната инициатива се проведе с подкрепата на община град Добрич, "Пайнер", ВиК, читалище "Йордан Йовков" и местните медии.
Благодарение на концерта с участието на Джена за втория курс на лечение вече са събрани около 24 500 лева и 5-годишната Александра Маркова и родителите й спокойно могат да отпътува за Израел за втория курс на лечение на 20 ноември.


 


Сходни връзки

2 000 ЛЕВА СЕ СЪБРАХА ЗА АЛЕКС НА КОНЦЕРТА НА ДЖЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди