изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:11 EEST
Лондон се готви за изчезване на еврото    
Европейски съюзВеликобритания подготвя планове в случай, че дълговата криза в Европа доведе до изчезване на еврото, обяви британският министър на финансите Джордж Озбърн, цитиран от Франс прес и БТА.
Великобритания и британското правителство се подготвят за всякакви ситуации", посочи той в отговор на въпрос на журналист. Изтъквайки отговорността на правителството спрямо британския народ, Озбърн изтъкна, че кабинетът управлява дълговете си и ситуацията в страната, но се подготвя и за онова, което може да му наложат светът и еврозоната.


Великобритания до края на годината ще отдели допълнителни средства за Международния валутен фонд (МВФ), но не за да осигури фондове за спасяване на еврозоната, а за да осигури на всички страни необходимата икономическа стабилност в света. Това заяви пред журналисти в Кан британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от ИТАР-ТАСС. Лондон е против преки инвестиции от МВФ в какъвто и да било фонд за спасяване на еврото, допълни той.
Президентът на ЕС Херман ван Ромпой заяви, че има три варианта за финансиране на МВФ.
Еврозоната получи вербална подкрепа, но не и пари от Г20 , коментира срещата в Кан Ройтерс. Страни като Китай и Бразилия заявиха, че искат да видят повече детайли преди да вземат решение за финансиране на европейския спасителен фонд.
Това, както и трупащото се напрежение около Италия и Гърция, доведоха до спад на борсите и на еврото.  http://banks.dir.bg
 


Сходни връзки

Лондон се готви за изчезване на еврото | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Лондон се готви за изчезване на еврото
Автор: Anonymous да 2011-11-05 @ 08:33 EET
Я като сте голЯми журналисти, вземете едно интервю от Кристалина Георгиева, вместо да се опитвате с препечатки да паникьосвате хората. Германия и Франция в еврозоната ли са, евро ще има. А там, разните му "циганеещи се", вкл. и ние работа в тази зона нямаме. ;-)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди