изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:58 EET
Учени: Идат кошмарни зими    
Времето

Съвсем скоро ще дойдат екстремални зими, пълни със стихии и аномалии, предупредиха учени от цял свят, цитирани от Нюзру.  Според тях предстоящата зима ще бъде една от последните нормални, през които човек ще може без проблеми да кара шейна и ски или да си играе със снежни топки. Учени от Междуправителствената експертна група предупреждават, че през следващите зими ще има много крайности. Доказателство са неочакваните снежни бури в навечерието на Вси светии в САЩ, взели човешки жертви.



 Нивото на валежите ще бъде катастрофално. Потопи, случващи се веднъж на 20 години, вече ще има по два пъти за десетилетие. Много области на Земята ще станат кошмарни за живеене, съобщава в. "24 часа".

Истинският зимен сняг вероятно ще изчака до декември тази година. А предпоследният месец като цяло ще е по-скоро сух и с температури около нормата. Това прогнозира вчера дежурният синоптик от TV-MET Даниел Пенев.

Според него през няколкото валежни периода през ноември само по планините ще падне малко сняг, в ниските части облаците ще пускат само дъжд. А в много от случаите дори небето да е сиво, ще се разминава само с преросявания.

Днешният топъл ден започна с мъгли в Западна България и облачност в източните части на страната, но през деня слънцето ще вземе надмощие и ще стопли въздуха до 12-17 градуса. Облаците ще се вплътнят в понеделник над цялата страна и на места ще превали. По-хладен фронт от североизток ще свали температурите леко, но въпреки това в южните области живакът ще се качи до 14-15 градуса. В останалата част от страната обаче максималните градуси ще са до 10 градуса.

Във вторник температурите едва-едва ще се качат, облачността ще се разкъса, но като цяло времето ще е по-приятно в Източна България. Сряда се очертава като най-приятния ден от седмицата - ще разкопчаем якетата по обед, когато температурите ще стигнат до 17 градуса.

От четвъртък започва по-ясно изразено захлаждане. Нахлуващи от североизток въздушни маси ще напомнят, че месецът е последният от есента. Няколко дни ще се задържи студено, облачно, ветровито.
 
Относително затопляне се очаква между 15 и 17 ноември. После пак започва влошаване на времето. Докъм 20-и са възможни и слаби валежи. За няколко дни - до 24-и, вероятно студът ще ни отпусне под напора на средиземноморски циклон, но като цяло последната десетдневка ще е неприятна.  http://dnes.dir.bg

ВРЕМЕТО В МОМЕНТА ОТ УЕБ КАМЕРИ В БЪЛГАРИЯ

 ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 4-10 ноември 2011 година

 МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ НОЕМВРИ

 


Сходни връзки

Учени: Идат кошмарни зими | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди