изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:37 EEST
АНГЕЛ ТАБАКОВ ОГЛАВИ МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ В ДОБРИЧ    
НовиниПървата сесия на новоизбрания местен парламент на Добрич, съставен от 41 съветници, бе открита от областния управител Желязко Желязков.


След това ръководството на заседанието бе поверено на най-възрастния общински съветник – Иван Добрев от групата на БСП.
Новите общински съветници получиха от председателя на Общинската избирателна комисия Добромир Добрев удостоверенията за избора си. На мястото на избраната за трети мандат за кмет на Добрич Детелина Николова в местния парламент влиза Иво Пенчев от листата на ГЕРБ. Новите общински съветници и кметът Детелина Николова положиха клетва да се ръководят от интересите на гражданите в своята работа.
Областният управител Желязко Желязков благодари на ОИК за експертната работа и добрата организация на изборите. Той заяви: „Тук сте по волята на избирателите и категоричната подкрепа на хората е висока оценка за вашите лични и управленски качества”. Детелина Николова, след като за трети път положи клетва като кмет, посочи, че ще продължи да отстоява тези предложения, които ще доведат до динамичното развитие на Добрич. „Убедена съм, че в бъдещата ни работа ще заложим на плурализъм и диалог. Пожелавам воля и сили за един успешен мандат!”, каза още тя пред новия местен парламент.
В изявление от името на групата на БСП Владимир Калчев заяви, че не е убеден, че изборите са преминали демократично и че са загърбени порочните практики на провеждане на избори. Той заяви, че съветници от БСП ще бъдат конструктивна опозиция на това мнозинство и ще подкрепят предложения, свързани със създаването на нови работни места, развитието на бизнеса, реализацията на младите хора и т.н.
След тайно гласуване с 30 от общо 40 гласа за председател на новия Общински съвет бе избран Ангел Табаков от ГЕРБ. Той е 46-годишен, икономист, занимава се с частен бизнес с транспортна дейност. Другото предложение бе за арх. Емилия Добрева от БСП.
След като бе избран Ангел Табаков заяви, че ще бъде безпристрастен и ще работи за благото на града.
Заявления за предсрочно прекратяване на пълномощията им като общински съветници внесоха Надежда Петкова и Камелия Койчева от листата на ГЕРБ с мотива, че са назначени като зам.-кметове. На тяхно място влязоха следващите от листата – Костадин Великов и Васил Василев.
Утвърдена бе и 11-членна комисия, която да изготви проект за Правилник за вътрешния ред и организация на работата на Общинския съвет. Срокът за това е 22 ноември, когато ще се проведе следващото заседание на местния парламент. В края на първата за новия мандат сесия групата общински съветници от ГЕРБ направи подарък за добричлии – електронен часовник, който беше връчен на градоначалника Детелина Николова с пожелание точно да изпълни своите обещания, а часовникът да отмерва времето, през което работи Общинският съвет, който след четири години да се похвали с успешен мандат.


 


Сходни връзки

АНГЕЛ ТАБАКОВ ОГЛАВИ МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди