изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:27 EEST
В УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ ДИСКУТИРАХА УМЕНИЕТО ДА ОБЩУВАМЕ С ДЕЦАТА СИ    
НовиниМестната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич организира в събота среща с родители, на която са били дискутирани проблемите на общуването между възрастните и децата, информират от кметството в Добрич.


 Присъствали са психолози, обществени възпитатели, членове на МКБППМН. Акцентът по време на дискусията е бил поставен върху изработването на умения в родителите да разговарят с децата си като ги приемат за равноправни, зачитат тяхното мнение, отделят достатъчно време за общуване, познават средата, в която те прекарват свободното си време. Родителите са споделили, че поради липса на умение да общуват с децата и недостатъчно време, отделено за тях, се губи връзката между родител и дете.
Обучителният модул е включвал споделяне на опит и мнения, решаване на конкретни поведенчески казуси, оказване на помощ и подкрепа  при възпитанието и отглеждането на децата.
„Училището за родители” е утвърдена практика в работата на Местната комисия и се организира в почивните дни.
Присъстващите родители са изразили удовлетворение от участието си и желание да участват в следващи подобни срещи. По техни предложения на следващите обучения ще бъдат поканени и други специалисти – юристи, лекари, общественици, здравни педагози. По инициатива на комисията и с участието на родители ще бъде отпразнуван и Деня на християнското семейство.
 


Сходни връзки

В УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ ДИСКУТИРАХА УМЕНИЕТО ДА ОБЩУВАМЕ С ДЕЦАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди