изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:01 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ КАВАРНА УЧАСТВАХА В МЛАДЕЖКИЯ ВОДЕН ПАРЛАМЕНТ    
НовиниНа 4 ноември в Пловдив започва първата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.


Събитието се организира от четирите дирекции за басейново управление на водите във Варна, Благоевград, Плевен и Пловдив. В сесията участваха ученици и студенти от Стара Загора, София, Каварна, селата Челопеч и Чавдар, Благоевград и Пловдив.
Младежкият воден парламент беше учреден само преди два месеца. Целта е да мотивира и подпомага дейността на училищните и студентските формирования в областта на опазване на водите и водните екосистеми, както и да допринесе за ценностната ориентация на младите хора и за формиране на активна гражданска позиция.
Идеята за създаването на Младежки воден парламент в България е заимствана от френската Агенция по водите "Артоа - Пикарди" и Международния офис на водите. Инициативата възниква първо във Франция, но бързо се развива и в останалите страни от Европейския съюз.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ КАВАРНА УЧАСТВАХА В МЛАДЕЖКИЯ ВОДЕН ПАРЛАМЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди