изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:41 EEST
СИНЪТ НА ПОДПАЛВАЧА: УРА, БАБО, ОТЪРВАХ СЕ!    
Ред и сигурностИлиана искала да плати на насилника, за да ги напусне


50-годишният Илхан, подпалил жената, с която живееше, почина от раните си във Военноморската болница във Варна. Това съобщи дежурният лекар в клиниката по термични травми и пластична хирургия д-р Николай Пашалиев. По ирония на съдбата Илхан и жертвата му, 31-годишната Илиана, били едновременно докарани в болницата. "Пристигна при нас почти изгоряла и обезобразена, с 90% поражения. Трябва да стане чудо, за да се възстанови", коментира вчера следобед д-р Пашалиев. Постоянно й се дават обезболяващи, но е много трудно организмът да се справи при толкова големи поражения, добави специалистът. Илхан също е приет в тежък термичен шок и с множество други наранявания. Организмът му обаче се оказал по-слаб от този на жертвата му и той починал миналата нощ в 21,30 часа от остра дихателна недостатъчност. Майката Еленка също получила изгаряния, докато опитвала да спаси Илиана.
"Ура, бабо, отървах се!" С този вик малкият Пламен посреща новината за смъртта на баща си Илхан. След като напръскал с бензин и запалил майка му Илиана, родителят подгонил и 14-годишното момче с кол, за да го пребие. Според близките - не за първи път.
Цялата фамилия Пенчеви горещо се моли 31-годишната Илиана да оживее. Майката Еленка разказва през сълзи за кошмара, сполетял семейството. "Предната седмица подадохме жалба в полицията. Накараха го да подпише един протокол и го отведоха. Нищо повече. Аз им казах, че този човек е болен. Той ни заплашваше, че ще ни подпали и ето - стана... Всичко се случи тук пред къщи. Когато Илиана си дойде от работа, той и братовчед му Сенан я настигнаха пред дома. Илхан счупи стъклото на колата и я измъкна от колата, а през това време Сенан държеше тубата с бензин. Започна да я пръска с него. Детето искаше да отърве майка си, но той подгони и него. Подпали я, и себе си запали. Изгоря му лицето, ръцете, търкаляше се на земята, реди едно след друго Еленка. Тя и съпругът й се опитват да изгасят пламналата Илиана. На помощ се притичва и по-голямата им дъщеря Йорданка със своя съпруг. Еленка показва ръцете си, които имат следи от огъня. "Детето ми изгоря. Всичко по нея изгоря, нямаше дрехи" - плаче майката.
При разиграването на ужасната трагедия Еленка звъннала на 112, като викала: "Зет ми запали дъщеря ми. Детето ми изгоря". От спешния номер обаче й поискали да каже ЕГН. "Мога ли да кажа ЕГН в такъв момент? С кола на приятели я закарахме в Тервел в болницата, откъдето ни дадоха линейка и с нея я отведоха до болницата първо в Добрич, а оттам - във Варна".
48-годишната жена разказва, че през всичките 16 години съвместно съжителство между дъщеря й Илиана и зет й Илхан, двамата са живели при нея. "През тези години той нищо не работеше. Ходи до Германия уж на гурбет, но разбрахме, като се върна, че лежал един месец в затвора. Даже не знам за какво. Седеше все вкъщи и нищо не правеше. Дъщеря ми работеше, за да гледа сина си Пламен. Илхан за мен беше болен човек - държеше се грубо, обиждаше ни. 4 пъти е бил и мене, и съпруга ми, който е пенсионер по инвалидност, има две операции на краката. Аз гледам крави, да помагам с каквото мога. Избухваше без причина, все беше недоволен. Ходи да работи в строителна фирма във Варна и оттам го върнаха, защото го разбраха какъв е. Беше при брат си някъде в Русия, ама и той му купи билет за самолета и го върна", разказва Еленка. Майката споделя още, че дъщеря й освен работата като барман в съседното село Кладенци, се захванала и със земеделие. Сеела, като с парите от продукцията искала да купи апартамент на сина си Пламен. "Тази година ожъна 10 т слънчоглед и казваше: "Майко, ще го продам и, като взема парите, ще дам 1000 лв. на Илхан, да се махне", през сълзи разказва още майката на Илиана. По думите й мъжът е задигнал всички снимки на младата жена и тя самата няма никакъв спомен от детето си. Жената няма обяснение на какво се е дължала избухливостта на зет й, който многократно ги заплашвал, че ще ги запали и ще ги унищожи. Идването на съседите и факта, че той самият е пламнал, според нея е спасил къщата им. Иначе не се знаело какво ги чака - в колата, с която дошъл Илхан, имало още нож и пушка Според Еленка това е сигурен знак, че този човек е искал да ги избие всичките.
Тя и всички близки на Илиана се молят да стане чудо и младата жена да оживее. Най-много Еленка се притеснява за внука си Пламен, който вечерта спал заедно с леля си и крещял в съня си: "Мамо, мамо", разказва още бабата на тийнейджъра. Жената е категорична, че няма да остави детето и ще го отгледа като свое. Дори иска да смени името му, за да не носи това на баща си и нищо никога да не му напомня за преживения ужас. Илхан многократно е посягал на Пламен, добавя още тя.
Хората в Нова Камена са потресени от трагедията и недоумяват кое може да накара един мъж да посегне на жената, с която живее толкова време заедно. Според мълвата причината е болезнена ревност от негова страна. Каквато и да е истината обаче, животът в този дом вече никога няма да бъде същият. standartnews.com
 


Сходни връзки

СИНЪТ НА ПОДПАЛВАЧА: УРА, БАБО, ОТЪРВАХ СЕ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди