изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-23 @ 01:27 EET
Окръжен съд – Добрич, изслуша пет свидетели по дело на държавата срещу „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, разпита днес пет свидетели по съдебния спор за собствеността на земята под курорта „Русалка”. Гражданското дело е образувано по иск на министъра на Земеделието и храните като представляващ държавата, против „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД. Ищецът, претендира за право на собственост върху поземлен имот в землището на с. Свети Никола, община Каварна с площ 182 570 кв. м с предназначение на земя от Държавен горски фонд. Ответниците оспорват претендираното право.

                        По искане на процесуалния представител на държавата съдът разпита трима служители на Държавно горско стопанство – Балчик. Изслушан бе и един представител на ответниците.

            По молба на процесуалния представител на ответниците съдът допусна да бъде изготвена съдебно-графологическа експертиза относно истинността на подписа на платеца по две фактури от 2001 и 2002 г. плащане на наем за земя от Държавния поземлен фонд. Адвокатът на „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД оспорва истинността на положените в тях подписи.

            Съдът отложи делото за 05.12.2011 г., когато трябва да бъдат изслушани съдебно-техническа експертиза за местоположението и предназначението на имота и съдебно-счетоводна експертиза. Тя ще изяснява бил ли е включен спорният имот в дълготрайните активи на Държавна фирма „Калиакра – 90” от месец април 1990 г. до месец март 1991 г.,  в баланса на Държавна фирма „Ваканционно селище Русалка” от месец март 1991 г. до месец май, а след това в държавното Търговско дружество „ВС Русалка”. 

            За следващото заседание по делото е призован и един свидетел на ответниците.

 

08.11.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, изслуша пет свидетели по дело на държавата срещу „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди