изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:11 EEST
Ексклузивно в БЛИЦ: Биха и рязаха цигани в "Люлин"    
Новини
Кървава река потече през столичния квартал "Люлин", след като на различни места в района, но по приблизително едно и също време двама цигани станаха жертви на жестоко посегателство. В резултат на това 32-годишният Траян Стефанов и 50-годишният Николай Колев са постъпили в тежко състояние в "Пирогов". Първият е с рани в ръцете и краката от удари с нож, а по-възрастният е с множество кръвонасядания и съмнения за фрактури.


Близки на пострадалите се оплакаха в БЛИЦ и разказаха своята версия за случилото се. Заедно с колегите си работещият в сметосъбирането Траян Дянков изпразвал поредния контейнер. Боклукчийският камион обаче запушил за известно време пътя. Няколко надувания на клаксона на чакащата отзад кола, последвани от цветисти псувни от шофьора й, били само прелюдия към същинската част на действието.

То започнало, когато от автомобила излезли двама или трима мъже. Единият от тях извадил огромно оръжие, наподобяващо сабя, и награбил първия, когото видял. За нещастие на Траян това бил именно той. Касапинът не се трогнал от молбите на безпомощните боклукчии и с няколко замаха нарязал ръцете и краката на колегата им. След това отправил няколко сексуални поздрава към майките на всички цигани по света и у нас, качил се заедно със свитата си в колата и изчезнал в неизвестна посока.

Малко по-късно в друга част на "Люлин" лош късмет сполетял и Николай Колев. Според разказното от роднините му пред БЛИЦ 50-годишният циганин се прибирал от работа, когато група от 6-7 мъже му устроила коварна засада. Няколко секунди били напълно достатъчни за нападателите да свалят на земята сащисания Николай и да го размажат със серия от юмруци, ритници и удари с всякакви подръчни средства. Пребитият все пак изкарал, макар и минимален, късмет защото наказателната акция приключила сравнително бързо - малко преди първия литър източена кръв.

Новината за издевателствата над техни събратя вдигна на крак мъжете в близкия квартал "Филиповци". По информация на БЛИЦ местните големци са решили да се оплачат на още по-висшестоящите от тях в циганската йерархия. Очаква се в предиобедните часове да стане ясно дали представителите на малцинството ще искат официална среща с полицейските органи, за да получат информация как върви разследването по случая и дали нападателите са идентифицирани.

Петко ТРАЯНЧЕВ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Ексклузивно в БЛИЦ: Биха и рязаха цигани в "Люлин" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди