изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:13 EEST
Окръжен съд – Добрич, разглежда жалба на осъдени за кражба при опасен рецидив    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, обяви за решаване въззивното дело, образувано по жалба на добричлиите Юсмен С. Н. и Севдалин Р. К. срещу наложеното им от първоинстанционния съд наказание. На 24.08.2011 г. Районен съд – Добрич, ги е признал за виновни, за това че на 01.10.2010 г. в гр. Добрич от магазин за хранителни стоки, в съучастие като съизвършители, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот – счупване на прозорец на магазин са отнели 317 кутии цигари от различни марки на обща стойност 1285,65 лв. с намерение

противозаконно да ги присвоят, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. За двамата престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. 

            Първоинстанционният съд е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие, след като Юсмен Н. и Севдалин К. са признали вината си и са дали съгласие да не се събират доказателства в съдебното следствие. Съдът е наложил на всеки от тях наказание 3 години лишаване от свобода и го е намалил с 1/3, както изисква процесуалният ред, по който е протекло делото. Съдът е определил те да търпят по 2 години лишаване от свобода при строг затворнически режим.

            Постановено е още, Севдалин К. да изтърпи първо и отделно остатъка от 1 година 3 месеца и 6 дни от условното му предсрочно освобождаване от изтърпяването на наказание 4 години и 3 месеца лишаване от свобода. То е било наложено от Окръжен съд – Добрич, с присъда от 2008 г., с която Севдалин К. е бил признат за виновен за извършени 5 грабежи.

            Подсъдимите са осъждани и не работят. С присъдата на първоинстанционния съд е потвърдена наложената ми мярка за неотклонение задържане под стража.

            Двамата са обжалвали присъдите на Районен съд – Добрич. Юсмен Н. претендира, че наложеното му наказание от 2  години лишаване от свобода е несправедливо и несъразмерно тежко и не били взети предвид многобройните смекчаващи вината му обстоятелства.

            Севдалин К. счита за неправилно, постановеното от Районен съд – Добрич, да търпи първо и отделно наказанието по предходното му осъждане. Той иска да бъдат групирани двете наказания в едно.

            Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, заяви, че жалбите са неоснователни. Той посочи, че предвид вида и характера на извършеното от двамата престъпление и данните за тях, първоинстанционният съд е дал минималното допустимо наказание. Прокурорът посочи, че е исканото групиране на наказанията е незаконосъобразно.

            Окръжен съд – Добрич, прие, че делото е изяснено от фактическа и правна страна и обяви, че ще се произнесе в законния 30-дневен срок.

 

09.11.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разглежда жалба на осъдени за кражба при опасен рецидив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди