изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:25 EEST
ЗАЕМ ОТ 2,6 МЛН. ЕВРО РАЗРЕШИ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА „АЛБЕНА” АД    
ТуризъмPешение за сключване на договор за заем между „Албена Инвест Холдинг” и „Албена” АД в размер на 2 600 000 евро е взето на проведеното на 6 ноември извънредно общо събрание на акционерите на „Албена” АД, съобщиха от дружеството.  Освен това е одобрен и договор за новация с цел обединяване на предоставени до момента заеми с главница 3 286 602 евро от „Албена Инвест Холдинг” на „Албена” АД.


   Събранието е свикано съобразно изискванията на чл.114, ал.1, т.2 и т.1 от ЗППЦК за сделки в резултат на които за дружеството възниква задължение към едно лице и в полза на заинтересовано лице на обща стойност над 2 на сто от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран счетоводен баланс на дружеството.
Регистрираните акционери са притежавали 3 710 188 броя акции, или 89.51 % от капитала на дружеството. При разглеждане на точките от дневния ред, на основание чл. 114а, ал.3 от ЗППЦК, който ограничава правото на глас на заинтересованите лица, решенията бяха приети с 522 021 акции, или със 100 % от представлявания капитал на събранието с право на глас.
Общото събрание е приело доклада на Съвета на директорите на ”Албена” АД за целесъобразността и условията на предлаганите сделки, в резултат на които за дружеството възниква задължение към едно лице и в полза на заинтересовано лице на обща стойност над 2 на сто от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран счетоводен баланс на дружеството.
      Овластило е Съвета на директорите и изпълнителния директор на „Албена” АД да предприемат действия и да сключват сделки. Едната е за сключване на договор за заем между „Албена Инвест Холдинг” и „Албена” АД - дългосрочен заем с цел инвестиции и покриване на текущи разходи за подобряване и реновиране на материалната база. Размерът му е 2 600 000 евро, а срокът за погасяване е 5 години, като плащанията са на равни вноски всяка година. Годишната лихва е 4,5 %. Предвиден е гратисен период от 1 година. Обезпечението е първи по ред залог върху вземане на «Албена» АД, произтичащо от сключени договори за предоставяне на хотелиерски услуги между «Албена» АД и туроператори за 2012 г., като ежегодно следва да се учредява адекватно по размер вземане за целия период на заема.
Другата одобрена сдебка е за сключване на Договор за новация между „Албена Инвест Холдинг”  и „Албена” АД с цел обединяване на вече предоставени заеми с главница към датата на подписване на договора в размер на 3 286 602 евро. Годишната лихва е едномесечен EURIBOR плюс надбавка от 2 %. Погасителният план предвижда през 2012 г. да е гратисен период, а през 2013 г. – 884 000 евро, 2014 г. – 884 000 евро, 2015 г. – 834 000 евро и 2016 г. – 684 602 евро. Обезпечението е втори по ред залог върху вземане на «Албена» АД, произтичащо от сключени договори за предоставяне на хотелиерски услуги между «Албена» АД и туроператори за 2012 г., като ежегодно следва да се учредява адекватно по размер вземане за целия период на заема.
Освен това общото събрание на акционерите е одобрило и учредяване на обезпечения от страна на „Албена” АД в полза на „Албена Инвест Холдинг” АД във връзка с договори за заем, а именно залог върху вземане на „Албена” АД, произтичащо от сключени договори за предоставяне на хотелиерски услуги между „Албена” АД и туроператори за 2012 г. 
 


Сходни връзки

ЗАЕМ ОТ 2,6 МЛН. ЕВРО РАЗРЕШИ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА „АЛБЕНА” АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди