изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:27 EET
Открили кивота и гробницата на Александър Велики на о. Тасос?    
История

На гръцкия остров Тасос най-вероятно са открити гробницата на Александър Велики и Ковчега на завета. Това съобщиха руските медии. Ръководителят на изследователската група „Пития” Николаос Кумардзис съобщи, че за намирането на находките са помогнали любителски разкопки, предаде Правда.Ру. По думите му любителите са копали в един от районите на острова, където и в миналото е имало изненадващи находки. 



Гръцките изследователи са убедени, че наистина става дума за гробницата на Александър Велики и за Ковчега на завета, известен като Кивота.

Наскоро гръцки археолози обявиха, че са намерени останки от кралската резиденция на Одисей.

Александър Македонски е управлявал от 336 пр.н.е. до смъртта си през 323 пр.н.е. Един от най-успешните пълководци в историята, той ръководи завладяването на градовете на Древна Гърция още при управлението на баща си - Филип II. За 12 години той завладява Персийската империя, Египет и множество по-малки държави в Близкия Изток. При смъртта му през 323 г. пр.н.е. Древна Македония се простира от Гърция до днешните Афганистан, Пакистан и Индия.

Ковчегът на завета или Кивотът е описан в Библията като свещен дървен сандък, съдържащ каменните скрижали с Десетте Божи заповеди. Според Библията изработването на кивота е заповядано от Бог на Мойсей в Синайската планина. При разрушаването на Соломоновия храм в Йерусалим (587 пр.н.е.), кивотът изчезва и от тогава съществуват множество хипотези и спекулации относно неговата съдба и местоположение. dir.bg

 


Сходни връзки

Открили кивота и гробницата на Александър Велики на о. Тасос? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди