изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:55 EEST
СЛЕД ИЗБОРИТЕ: И депутати искат вдигане на пенсионната възраст    
Парламент

Възрастта за пенсиониране да започне да расте от догодина с 3 или с 6 месеца. За това се обяви председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова пред Дарик радио. В момента е заложено увеличението на възрастта да започне от 2021 година. Това според Стоянова е твърде далеч във времето. Сега в общия случай жените се пенсионират след достигане на 60 години, а мъжете - при 63 г.



“Мисля, че по-рано трябва да започне постепенното вдигане на възрастта. Но в никакъв случай рязко. Трябва да става дума за месеци - дали три, дали шест е въпрос на изчисления и на преговори. Но с една година изведнъж, струва ми се, че наистина това е рязко.”

На въпрос дали вдигането на възрастта трябва да започне през 2012 г., Стоянова каза, че “колкото по-рано започне, толкова по-голям ефект би имало върху пенсионната система и толкова по-плавно би могло да се движи това нарастване”.

За постепенно вдигане на пенсионната възраст още от догодина се обяви и вицепремиерът Симеон Дянков в специално интервю за “Труд”. Той изрази мнение, че така ще се осигурят пари за трайно увеличение на всички пенсии.

Председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова се обяви и против увеличаването на минималната работна заплата през 2012 г. По думите й ръстът от 270 на 290 лв. би натоварил повече бизнеса, отколкото бюджета.

“Работната заплата трябва да бъде функция от производителността на труда, а не определена на някаква кръгла или продълговата маса. Минималната работна заплата трябва да бъде вдигната тогава, когато имаме повишение на средната работна заплата и всички останали заплати в страната”, допълни Стоянова. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

СЛЕД ИЗБОРИТЕ: И депутати искат вдигане на пенсионната възраст | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЛЕД ИЗБОРИТЕ: И депутати искат вдигане на пенсионната възраст
Автор: Anonymous да 2011-11-10 @ 14:50 EET
Ами нали са на власт , всичко могат да правят с измъчения народ, нали на тях им е широко около врата със  нищожната заплата от 3000лв. на месец?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди