изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-29 @ 01:02 EEST
Окръжен съд – Добрич, обяви за решаване дело по иск на Комисията за установяване на незаконно придобито имущество    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, обяви за решаване гражданското дело, образувано по  искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност /КУИППД/ срещу Стоян Й. Ст. от Добрич и бившата му съпруга Румяна Ив. Ст. Комисията претендира да бъде отнето в полза на държавата придобито от тях имущество на обща стойност 307 512 лв. 

Днес съдът прие заключението на допуснатата допълнителна съдебно-счетоводна експертиза в два варианта за приходите и разходите на Стоян Ст. и съпругата му в периода 1988 г. – септември 2010 г. В първия случай вещото лице стига до извода,  че отрицателната разлика между получените от ответниците приходи и направените от тях разходи е в размер на 1519,50 минимални работни заплати, а във втория случай – 2011,33 МРЗ.

Съдът прие представените от Стоян Ст. 6 договора за взети от него заеми и документи за банков кредит.

В съдебните прения представителите на Комисията пледираха да бъде уважен искът им в цялост. Адвокатите на ответниците помолиха претенциите да бъдат отхвърлени като необосновани и неоснователни. Двете страни ще представят аргументите си в писмени защити.

Представителят на Окръжна прокуратура заяви, че искът на Комисията е частично основателен, тъй като се установиха приходи, за които ответниците не могат да докажат законен източник. Прокурорът пледира да бъде уважен искът в размера на отрицателната разлика, установена с експертизата.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че допълнителната експертиза включи допълнително установени приходи на ответниците.

Производството за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Стоян Ст. е образувано във връзка с наказателно дело срещу него и постановена от Районен съд  - Добрич, присъда,  влязла в сила на 12.11.2009 г. С нея той е признат за виновен за това, че е принуждавал чрез сила и заплаха лица от женски пол да извършват сексуални контакти и е предоставял системно помещение на различни лица за полови сношения. Стоян Ст. бе наказан с 2 години и 9 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лв.

 

10.11.2011 г.                                        Пресслужба Добрички окръжен съд           

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, обяви за решаване дело по иск на Комисията за установяване на незаконно придобито имущество | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди