изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:47 EEST
Банка и спортен бос купуват Левски?    
Спорт

Левски съвсем скоро може да се сдобие с нов собственик. Това ще е все още неназована банкова групировка, както и шефът на федерацията по културизъм Александър Сталийски. Информацията е на вестник "24 часа", който се позовава на два независими един от друг източника. В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че търси спонсор, който да помага на Левски. Сталийски е негов приятел, но сам няма как да издържа клуба, затова се е свързал с банка.



Името му излезе в медийното пространство като кандидат-купувач на "сините" още преди повече от месец. Тогава обаче и той, и настоящият собственик Тодор Батков отрекоха тази информация. Сега обаче името му отново изплува. 

Предложението вече е отправено към адвоката и той трябва да прецени дали да го приеме. Преди вечното дерби той се оплака, че няма интерес към акциите му от инвеститори, но явно вече не е така.

Ако Батков се съгласи да продаде мажоритарния дял, сделката може да приключи до края на сезона. В момента той притежава над 91% от акциите на Левски, след като купи абсолютно  целия дял на Майкъл Чорни през 2008 г.

Самият Батков нееднократно се е оплаквал, че в условията на световна икономическа криза му е трудно да издържа сам клуба. Затова той призова за помощ, а Бойко Борисов обеща да намери голям спонсор.

Според адвоката, годишната издръжка на Левски е около 14 млн. лв., като голяма част от тези пари се осигуряват именно от него. Останалите са от спонсорски договори и участието в евротурнирите.

Ранното отпадане от Лига Европа тази година повлия негативно върху бюджета на клуба и затова сега се търсят и други начини за финансирането му.

http://www.sportni.bg/

 


Сходни връзки

Банка и спортен бос купуват Левски? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди