изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:09 EET
НАЦИОНАЛНИЯ АГРАРЕН СЕМИНАР ПОДГОТВЯ „ДОБРИЧКИ ПАНАИР”    
ЗемеделиеТрадиционният Национален аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него” тази година ще се проведе от 29 ноември до 1 декември в хотел „Фламинго Гранд” в курорта Албена.


Ще бъдат дискутирани държавната аграрна политика, възможностите за кредитиране и финансиране на земеделските производители, новостите в растениевъдството и животновъдството, сеитбена кампания 2012, както и новостите в земеделската техника. 
Организаторите от „Добрички панаир” АД напомнят, че националният аграрен семинар се явява тематично продължение на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него”. Той е един от големите селскостопански форуми, доказал своята ефективност и необходимост и се е утвърдил като национален. На форума ще вземат участие научни институти, браншови организации, земеделски производители и фирми обслужващи аграрния сектор в страната. Участниците в него ще представят своите конструктивни предложения, възможност и готовност за сътрудничество и диалог с цел разрешаване на натрупалите се проблеми в сектора и изваждането му като приоритетен за България.
По време на форума се връчват наградите “Агробизнесмен ” и “Земеделска кооперация” на годината.
В първия ден на семинара ще се проведе дискусия на тема „България и промените в Общата селскостопанска политика на ЕС след 2013 г.”. Очаква се в нея да участват земеделският министър д-р  Мирослав  Найденов и заместничката му Светлана Боянова. Ще бъде представена общата селскостопанска политика след 2013 г., законодателните предложения на ЕК и многогодишна финансова рамка на ЕС, както и правилата за директни плащания за земеделски производители. Другите обсъждани теми ще бъдат „Зелен” компонент за директните плащания” и  „Политика на развитие на селските райони”, „Възможности за бизнес  развитие и достъп до еврофинансиране за земеделски производители”. В рамките на семинара специалисти от Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево ще запознаят присъстващите с грижите за ефективно производство през стопанската 2011/12 г.
 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛНИЯ АГРАРЕН СЕМИНАР ПОДГОТВЯ „ДОБРИЧКИ ПАНАИР” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди