изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:32 EEST
4 ОБЛАСТНИ ГРАДА - С ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ    
НовиниЧетири областни града се сдобиха с електронно управление. Това са Плевен, Габрово, Добрич и Ловеч, съобщи Inews.


 С реализацията на проекта "По добро обслужване чрез електронно управление в Северозападен, Северен централен и североизточен райони за планиране" се подобрява административното обслужване в тези общини.
По думите на Огнян Траянов, представител на една от фирмите, внедрили софтуера, с този проект и внедряването на електронното управление се синхронизира начинът на работа между гражданите и община. С електронното управление се премахва директният контакт между гражданите, бизнеса и чиновниците в общината, защото услугата, която е необходима на всеки един от тях, може да бъде заявена по този електронен път.
За да бъде обслужен електронно един гражданин, той трябва да попълни електронен формуляр, в който вписва своите искания, данни и прикачва документи, ако е необходимо, дава адрес за връзка, желателно е електронен и получава заявената от него услуга на този адрес.
Така се прескачат хартиените носители и непрекъснатото разкарване до общината, изтъква Николай Попов, ръководител на техническия екип, внедрил софтуера в общините. Бенефициент по проекта е Областна администрация - Плевен, а нейни партньори са областните администрации на Габрово, Добрич и Ловеч, което включва 12 областни и 74 общински администрации.
Внедрени са 23 услуги за областни и 24 услуги - за общински администрации. Проектът е на стойност над 1 700 000 лева, като финансирането му е осигурено по "Административен капацитет".
 


Сходни връзки

4 ОБЛАСТНИ ГРАДА - С ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди