изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:01 EEST
ГУБЕНАТОРЪТ В ЗАЩИТА НА ВЛАКА КАРДАМ-СОФИЯ-КАРДАМ    
Новини С нарочно писмо, изпратено от областният управител на Добрич Желязко Желязков до министъра на транспорта Ивайло Московски, губернаторът настоява да се запази жп връзката по линия Кардам - София Кардам. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Оттам добавят, че по информация на транспортното министерство, в рамките на един месец, България трябва да даде на Европейската комисия допълнителна информация за реформите в БДЖ и за плана за преструктуриране на дружеството.

Предвид готовността ни министъра и ръководството на железопътния превозвач да направят реформи в сектора, Желязков е поискал чрез писмо съдействие от Московски за запазването на влака до столицата и прикачването към него на още един спален вагон.
В писмото на областния управител се изтъква, че област Добрич, която се състои от 8 общини, е една от най-отдалечените от столицата. "...железопътният транспорт е предпочитан от пътниците през цялата година и особено през есенно-зимния сезон. Връзката на общините град Добрич, Генерал Тошево, Добричка и Тервел от област Добрич със столицата се осъществява години наред посредством бърз влак № 2636 и съответно бърз влак № 2637 по линията Кардам – София - Кардам. Основният пътникопоток в двете посоки на цитираното направление включва в по-голямата си част студенти, учащи, хора в командировка, както и много на брой социално слаби жители на областта, които ползват железопътния транспорт.
Съкращаването на бърз влак № 2636 и съответно бърз влак № 2637 по линията Кардам – София и обратно, би довело до нарушаване в значителна степен на административните, здравните, образователните и социалните функционални връзки на област Добрич със София. Премахването на тези влакове ще създаде неудобства от финансово естество и социално напрежение сред населението на областта.  
Във връзка с гореизложеното и предстоящото съкращаване на влаковете, моля за Вашето съдействие бърз влак № 2636 по направлението Кардам – София и съответно бърз влак № 2637 по направлението София – Кардам да остане да функционира в железопътния транспорт  на страната, като към него се прикачи допълнително един спален вагон. Към момента липсата на допълнителен спален вагон затруднява придвижването на пътниците от област Добрич, като ги кара да търсят други възможности, различни от тези които предлага удобният и евтин железопътен транспорт" - пише Ж. Желязков.
Както НДТ съобщи, сред нарочените за спиране от движение бързи влакове са 2636 Кардам-София и 2637 София-Кардам. В списъка още присъстват и пътническите влакове 28202 Варна-Добрич и 28203 Добрич-Варна.

БЕЛ.РЕД.:  Ако Добрич остане и без влака София-Кардам-София, то изборният успех на ГЕРБ в Добрич на практика ще е една долнопробна подигравка с добрудажанци, които ще имат пълното право да говорят открито, че по-добре би се развивал родният ни край, ако сме в Румъния. Поне такива шеги често се подмятат тук и там след краха на икономиката на Добрич - промишлено-животновъдния комбинат "Родопа", обувния завод "Добрич", Завода за електронна и нестандартна апаратура, машиностроителния комбинат "Метал", Завода за апарати за високо напрежение, млекопреработвателния комбинат "Сердика", Маслодобивния завод, Строителния комбинат, Фуражния комбинат и още други фирми, които не само работеха на две и три смени и бяха най-големите на Балканите, но и осигуряваха препитание и развитие на добруджанци. Като че ли с това намерение се потвърждава убеждението ни, че Добруджа е само една дойна крава за управляващите, а добруджанци сме търпеливи добруджански говеда на изчезване... Интересно, след като ни вземат и т. нар. влак "Албена", какво още ни кроят управляващите до следващите избори - парламентарните!

 


Сходни връзки

ГУБЕНАТОРЪТ В ЗАЩИТА НА ВЛАКА КАРДАМ-СОФИЯ-КАРДАМ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГУБЕНАТОРЪТ В ЗАЩИТА НА ВЛАКА КАРДАМ-СОФИЯ-КАРДАМ
Автор: Anonymous да 2011-11-15 @ 13:51 EET

Със съкращения на жизненоважни комуникации държава не се прави. :(


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди