изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:35 EET
ДАНЪЧНИ ИЗВЪРШИХА 100 РЕВИЗИИ НА ТЪРГОВЦИ НА ЗЪРНО    
Земеделие100 ревизии, извършени на търговци на зърно в Североизточна България от НАП Варна до края на септември, приключиха с ревизионни актове, съобщиха от териториалната дирекция по приходите, в чийто обхват попада и област Добрич. От тях ревизорите са установили допълнително задължения към бюджета в размер на 39 млн. лв. Размерът на разкритията при търговците на зърно ги нарежда на второ място при ревизирането на рисковите браншове, като най-голям е размерът на допълнително установени задължения при търговците на едро – 71 млн. лв.

От приходната агенция напомнят, че в края на ноември изтича срокът, в който търговците на зърно, регистрирани по Закона за данък добавен стойност и по Закона за съхранение и търговия със зърно, трябва да свържат своите касови апарати с приходната  агенция.
След изтичането на този срок данъчните ще започнат масови проверки на търговците със зърно в цяла Североизточна България, за да се установи спазени ли са законовите изисквания. Ако някой от тях извършва търговия на зърно след края на ноември и фискалното му устройство няма дистанционна връзка със сървърите на НАП, може да бъде глобен с до 10 000 лв. и едновременно с това обектът му да бъде запечатан. От приходната агенция добавят още, че всеки търговец на зърно може да провери дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на новата наредба за отчитане на продажбите с фискални устройства или ще му се наложи да си купи ново. Софтуер за проверка на възможността за доработване на касовия апарат за дистанционна връзка с НАП е публикуван на интернет страницата на агенцията www.nap.bg. Допълнителна информация за това, кой модел касов апарат може да се  доработи и в кои случаи се налага закупуването на ново устройство, може да се намери в интернет сайта на приходната агенция www.nap.bg  или на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.
 


Сходни връзки

ДАНЪЧНИ ИЗВЪРШИХА 100 РЕВИЗИИ НА ТЪРГОВЦИ НА ЗЪРНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди