изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:43 EEST
СЛЕД ИЗБОРИТЕ: Съветът на Борисов: Гледайте овце    
Политика

Ако някой иска да работи, да почне да гледа овце и агнета, тъй като нашите животновъди не могат да произведат, колкото искат пазарите. Това призова премиерът Бойко Борисов в интервю за "Стандарт". "Агнета и овце всички искат да купуват - и Европа, и Турция. А ние нямаме", обяснява той. Затова и кабинетът отпуснал 50 млн. лева помощ за стопаните.



През юни премиерът препоръча на тютюнопроизводителите да станат овчари. „Българското земеделие, и преди всичко животновъдство, има огромна възможност, особено в този регион (Североизточна България - б.р.). Огромно търсене има на овче и агнешко, а не можем да намерим овчари, работници за зеленчукопроизводство, за животновъдство", обясни тогава Борисов.

През март в интервю за БТВ пък премиерът даде друг подобен съвет, като заяви, че "при толкова пустеещи земи, всеки може да си насади картофи" вместо да се оплаква.

Коментарът на премиера за животновъдството  е в контекста на въпрос за инвестиционните проекти. Борисов се дистанцира от проектите за зелена енергия, които станаха масови през последните години. "Те само източват пари от хазната. Ако не ги спрем, след 1-2 години може да се наложи да внасяме ток", заявява Борисов.

В интервюто той обещава, че ще има увеличение на пенсиите, въпреки дискусиите в икономическия екип на ГЕРБ по този въпрос. "В средата на годината, от май месец, възнамеряваме да вдигнем най-ниските пенсии от 136 лева на 145 лева", казва министър-председателят.
Борисов твърди също, че НОИ е затънал като БДЖ, но това се е криело досега. По думите му "всъщност ние пълним НОИ с данъците. Защото предишните правителства не излязоха честно да кажат на хората, че с тази пенсионна възраст не може да се издържа системата." Всяка година от бюджета в НОИ се попълвали по 680 млн. за осигуровките на военните, полицаите, разузнаването и ДАНС. "Тоест тези пари се наслагват върху определените бюджети на тези ведомства и това са пари на данъкоплатците."

Борисов благодари на бившия финансов министър Пламен Орешарски, "защото ги е спрял да не откраднат всичките пари и е сложил около 2 млрд. лева в "Сребърния фонд", за да подпре фискалния резерв. Ако им беше позволил и този буфер да го похарчат, сега нямаше да имаме никакъв шанс".

Кандидатът за нов правосъден министър "е жена и не е от екипа на Попова", разкрива още премиерът.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

СЛЕД ИЗБОРИТЕ: Съветът на Борисов: Гледайте овце | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЛЕД ИЗБОРИТЕ: Съветът на Борисов: Гледайте овце
Автор: Anonymous да 2011-11-15 @ 16:39 EET
колкото и брутално да звучи има логика.
СЛЕД ИЗБОРИТЕ: Съветът на Борисов: Гледайте овце
Автор: Anonymous да 2011-11-15 @ 18:03 EET
На самия Борисов много ще му прилича да бъде овчар, пък и интелекта му е толкова, заедно със други видни гербаджии ще са добри пастири.....
СЛЕД ИЗБОРИТЕ: Съветът на Борисов: Гледайте овце
Автор: Anonymous да 2011-11-15 @ 21:49 EET
Аба ние ще ги гледаме, ама те искат да ядат, тези хайвани. :-)))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди