изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:43 EEST
Д. НИКОЛОВА УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ ПО ОП „АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ”    
НовиниКметът на Добрич Детелина Николова е участвала в заседание на Комитета за наблюдение на оперативна програма „Административен капацитет”, съобщиха от общината. Като представител на НСОРБ тя е изразила подкрепата на сдружението за всички усилия на Управляващия орган на оперативната програма да подпомогне модернизирането на дейността на администрацията със средства на Европейския съюз.

 Благодарила е на експертите за промяната в практиката на разработване на индикативната програма и включване на предложенията на националното сдружение, насочени към българските общини.

По време на работната среща е станало ясно, че Националното сдружение на общините е пряк бенефициент по програма „Административен капацитет” и има възможност от януари следващата година да кандидатства със свои проекти за подобряване на управление на човешките ресурси и повишаване квалификацията на служителите в държавната администрация. Безвъзмездното финансиране е  в размер на 5 милиона лева и ще даде възможност за повишаване знанията, уменията и капацитета на служителите в администрациите. През изминалия мандат в обучения на НСОРБ са участвали над 4600 общински представители.

На заседанието са обсъдени и възможностите на Оперативна Програма „Административен капацитет”.  За периода юни – ноември 2011 г. по ОПАК са сключени 9 договора за близо 31 млн. лв., одобрени са 41 проекта по 4 процедури на обща стойност 21 063 205 лв., по които предстои сключване на договори. Очаква се до края на годината да бъдат сключени нови 19 договора на обща стойност над 17 млн. лв. По този начин сумата на договорените средства по ОПАК за втората половина на 2011 г. ще достигне над 69 млн. лв. Членовете на Комитета за наблюдение са приели и изменения в Индикативната годишна програма, чиято цел е бързо и ефективно да се договорят и усвоят предвидените европейски средства. Комитетът за наблюдение е орган, който следи изпълнението на Оперативна Програма „Административен капацитет”. Той одобрява общите критерии за избор на проекти, следи за периодично извършения напредък в постигането на специфичните цели на програмата, одобрява годишните и окончателните доклади за изпълнението й. Комитетът се състои от представители на министерства и държавни агенции, социално-икономическите партньори, регионалните съвети за развитие на районите за планиране и Европейската комисия.  НДТ

 

 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ ПО ОП „АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди