изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:57 EEST
ДОБРИЧ ЧАСТ ОТ ТРАНСГРАНИЧНА ВИНАРСКА ДЕСТИНАЦИЯ    
Европейски съюзИ Добрич е включен в проекта "Дунавски винарски дестинации", по който в старопрестолния Търнов стартира първото сомелиерско обучение, съобщиха ръководителите на проекта. Обучението е със съдействието на сдружение „Евроинтегра“ – България и сдружение „Партенери 2000“ – Румъния.Дейностите на проекта обхващат териториите на областите Русе, Велико Търново, Силистра, Плевен и Добрич в България и Олт, Телеорман, Гюргево, Калараш и Костанца в Румъния.

 "Дунавски винарски дестинации"  се реализира по програмата за ТГС Румъния-България 2007-2013, която е съфинансирана от ЕС чрез Европейски фонд за регионално развитие".

Предвидено е в рамките на реализацията му да се проведат общо 10 сомелиерски семанара - по пет от двете страни на Дунав, които да обхванат 300 професионалисти в областта на ресторантьорството и хотелиерството. В рамките на семинарите ще се предоставят безплатни обучения за експерти, ресторантьори и хотелиери в десетте региона. Придобитите сомелиерски умения целят да повишат качеството на предлаганите от тях услуги, като се очаква да донесат добавена стойност на туризма. В България обученията на сомелиерите се водят от Георги Михов - избран за сомелиер на България за 2011 година.

Основната цел на проекта "Дунавски винарски дестинации" е развиването на винен туризъм, който да бъде насочен към потенциалните посетители отвън и вътре в трансграничния регион, с цел увеличаване на туристическия поток в региона и популяризиране на природните му, исторически и екологични предимства. Проектът е предпоставка за нови възможности за развитие на туристическата индустрия, вино производителите, лозари, туроператори, търговци на вина и ресторантьори. „Дунавски винарски дестинации“ е своеобразен мост между България и Румъния. Освен това, засилвайки трансграничните икономически и социални дейности ще доведе до развитието на нов туристически продукт. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ЧАСТ ОТ ТРАНСГРАНИЧНА ВИНАРСКА ДЕСТИНАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди