изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:13 EEST
ПРЕДСТАВЯТ НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ АТРАКЦИИ НА ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ    
Туризъм

Новите модерни атракции, които оттук нататък ще могат да ползват местните и чуждестранни туристи в Добрич, ще бъдат представени в Регионален исторически музей на 18 ноември в АЕМО “Старият Добрич”. Мероприятието се организира в рамките на проект "Трансгранична дестинация за културен туризъм Истър-Понтика", реализиран от сдружение "Европартньори", ЕИКТ "Еврика" и Национален музей за история и археология–Констанца, по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013.



Основните акценти по време на събитието са представяне на проекта и три презентации - на интерактивен посетителски тъч-скрийн с информация на шест езика, на 3D модел на праисторическо жилище от Добруджа, озвучен на шест езика, на безжични слушалки с туристическа беседа на шест езика за посетителите на музея. Целта на събитието е да бъде представена модерна интерактивна система за презентация на културно-историческото наследство в Регионалния исторически музей, чрез която той да бъде атрактивно място за туристи и посетители, за получаване на информация и знания с помощта на модерните технологии.

Участие в промоционалното събитие ще вземат журналисти, представители на туристическия бизнес, местни и регионални власти, НПО и културни институти от трансграничния регион, заинтересовани от развитието на Трансгранична дестинация за културен туризъм Истър-Понтика, включваща областите Добрич, Силистра и Русе от България и окръзите Констанца, Кълъраш и Гюргево от Румъния.

Организаторите канят и всички жители и гости на град Добрич също да посетят промоционалното събитие и да се насладят на новите върхови технологии, използвани от сдружение "Европартньори" за превръщането на РИМ в модерна туристическа атракция. НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВЯТ НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ АТРАКЦИИ НА ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди