изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:02 EET
ДОБРИЧ ИЗПРЕВАРИ СТОЛИЦАТА    
ИкономикаДобричка област е на трето място в страната по въведени в експлоатация през третото тримесечие на годината новопостроени жилищни сгради, съобщиха от Териториалното статистическо бюро. Така въведените в експлоатация през този период 61 сгради бележат ръст от 9 процента спрямо същия период на миналата година. Новопостроените жилища обаче са с 11.2 процента по-малко и броят им е 188.

Преобладават едностайните жилища, но се строят и жилища за по-заможните семейства с по 5 и 6 стаи. Според конструкцията новопостроените жилищни сгради са стоманобетонни и тухлени.

Най-голям брой жилищни сгради и жилища са въведени в експлоатация в областите  Варна  и Бургас. Област Добрич е на трета позиция следвана от столицата.

Общата полезна площ на новопостроените жилища през третото тримесечие е 12 373 кв. м, което е с 1.8 пъти по-малко в сравнение с миналата година. Жилищната площ е 6 648 кв. м., а спомагателната - 3 856 кв. м.

Средната полезна площ на едно новопостроено жилище обаче намалява от 112.5 кв. м през третото тримесечие на 2010 г. на 65.8 кв. м през същото тримесечие на тази година. Най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище е регистрирана в областите Силистра,  Ямбол и Кърджали, а най-малка - в областите Хасково и Бургас.

От ТСБ уточняват, че в състава на жилищната площ се включва площта на стаите за живеене, спалните,

гостните и холовете. В спомагателната площ се включва площта на стаите и кухните с площ, по-малка от 4 кв. м, коридорите, баните, тоалетните и килерите. Полезната площ на жилището е сума от жилищната и спомагателната площ, и площта на кухните.

НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ИЗПРЕВАРИ СТОЛИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди