изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:38 EET
ОДОБРИХА 9 ПРОЕКТА ЗА ВРЕМЕННА ЗАЕТОСТ    
НовиниНа проведено заседание вчера Комисията по заетост към областна администрация е разгледала внесените проекти от общините в областта за разкриване на работни места. Това съобщиха от пресцентъра на областна администрация, като уточняват, че заседанието е проведено във връзка с изпълнение на процедурата за кандидатстване с проекти по национална програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" през 2012 г.

След разглеждането на проектите, Комисията е  дала оценката си за съответствие с регионалните приоритети и взела следните решения - съобразявайки се с депозираните писма от общините за наличие на свободен финансов ресурс и с цел по-пълно усвояване на разпределените натури и средства за област Добрич, е решила да се разшири проектът на община Шабла с 9 човекомесеца за сумата 2 097 лв. за поддръжка на ГКПП Дуранкулак. Преработеният проект да се депозира в дирекция регионална служба по заетост - Варна, в срок до 22 ноември тази година. С второто си решение членовете на комисията са класирали и изпращат за окончателно одобрение в Агенцията по заетост 9 проекта от областта.
Общо 9 проекта са представили дирекциите "Бюро по труда" от област Добрич в регионалната служба по заетост във Варна, като те са разкриване на 96 работни места. Всички подадени проекти са за изпълнение на общополезни дейности, като приоритетните дейности са основно почистване на речни корита. Общинските администрации на Добричка област участват със 7 проекта за 91 работни места, като наетите лица ще извършват дейности по почистване на улици, междублокови пространства, градини и други общински терени, ремонт на детски площадки, ремонт на настилки и тротоарни плочки, ремонт на водостоци и ревизионни шахти, ремонт на покривни изолации, изграждане на рампи за достъп на лица с увреждания до обществени сгради, ремонт на спортни площадки в училища, основно почистване на речни корита, дейности по охрана, поддръжка и съдействие при работа в специализираните институции за социални услуги за възрастни, социоконсултантски услуги.
Общинско предприятие "Обреден дом" гр. Добрич участва с 1 проект за 4 работни места за дейности по поддържане и реновиране на гробищен парк. Един проект е подаден и от областна администрация за 1 работно място за дейност поддръжка.
 


Сходни връзки

ОДОБРИХА 9 ПРОЕКТА ЗА ВРЕМЕННА ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди