изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:23 EET
Вкарват 800 кг. радиоактивни вещества под земята в Добруджа    
Новини

 Камион с унгарска регистрация внесе в България през ГКПП - Кардам преди 2 дни два контейнера с радиоактивни материали, предназначени за находището на газ край село Рогозина, алармираха граждани на община Генерал Тошево. Според тях на територията на общината се извършват проучвания за шистов газ въпреки уверенията на министри и областния управител на Добрич, че става въпрос за конвенционален газ, пише в. "Народно дело".



Става дума за 800 кг вещества, които ще бъдат внесени на 7000 м дълбочина. Радиоактивните вещества са предназначени за сондажа край Рогозина и само след 24 часа тези вещества ще напуснат територията на България, като преди това се използват за проучването, каза вчера бившият кмет на Генерал Тошево Атанас Атанасов.
Той търси отговори на въпросите дали сондажът преминава през подземните води в Добруджа, които са основен източник на вода в региона, и съществува ли дори теоретичен риск да бъде замърсена водата на Добруджа.

Специалисти, които са посетили сондажа край Рогозина, твърдят, че е издигната огромна сонда, която е именно за проучване на шистов газ.
Разрешението е дадено за дълбочини, в които се търси шистов газ – до 5300 метра. Освен това площадката е бетонирана, изградени са басейни за веществата, които ще се използват заедно с водата.

В Генерал Тошево ще бъде направено сдружение с нестопанска цел, което ще се противопостави с всички разрешени методи срещу проучванията за шистов газ в Добруджа, призна Атанасов.
Според информацията, която съм успял да проуча до момента, съм категоричен, че проучванията край Рогозина са за шистов газ. Ако бъда опроверган, това ще е чудесно за всички, добави той.

Областният управител Желязко Желязков категорично отрече, че край Рогозина се правят проучвания за шистов газ.  http://varna.dir.bg

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ

 


Сходни връзки

Вкарват 800 кг. радиоактивни вещества под земята в Добруджа | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вкарват 800 кг. радиоактивни вещества под земята в Добруджа
Автор: Anonymous да 2011-11-19 @ 12:37 EET
КАКВА Е ГАРАНЦИЯТА ЧЕ ТЕЗИ РАДИОАКТИВНИ ВЕЩЕСТВА НЯМА ДА СЕ ПРЪСНАТ ДОЛУ КАТО СЕ ПУСНАТ  И ПИТАМ КОИ ЩЕ ГАРАНТИРА ЧЕ ЩЕ ГИ ИЗКАРАТ НА ПОВЪРХНОСТА БЕЗ ДА СЕ ОТРОВИ ПОЧВАТА ...И НАЛИ СА СЕЩАТЕ ЧЕ ОТ ТАМ И ОКОЛНОСТА СЕ ЗАХРАНВАТ ДОБРИЧ ..КАВАРНА  ШАБЛА И ОСТАНАЛАТА ЧАС ОТ РЕГОНА СЪС ПИТЕИНА ВОДА ОТ ТЪКА НАРЕЧЕНОТО ДОБРУЖАНСКО ПЛАТО .......АМИ ОТРОВЕТЕНА ВСИЧКИ ТОГАВА
Вкарват 800 кг. радиоактивни вещества под земята в Добруджа
Автор: Anonymous да 2011-11-19 @ 13:44 EET

Софиянци и депутати нали няма да пият от нея, какво ги интересува!

Вкарват 800 кг. радиоактивни вещества под земята в Добруджа
Автор: Anonymous да 2011-11-19 @ 20:38 EET
управници НЕ ЛЪЖЕТЕ -КАЖЕТЕ истината в очите на хората.Вие българи ли сте или....
Вкарват 800 кг. радиоактивни вещества под земята в Добруджа
Автор: Anonymous да 2011-11-25 @ 10:07 EET
Когато някой като тебе, каже СОФИЯНЦИИ, че неги интересува звучи смешно, ЗАЩОТО СОФЯНЦИ ПОЧТИ НЕ ОСТАНАХА В СОФИЯ, НАПАЛНИ СЕ СЪС С............НИ, КОИТО ПЪПЛЯТ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, коментират неща от които не разбират.
А това, че в България - политици и други зантересовани хора , които имат интерес да съсипват припродата, подмолно и тихичко. Е така защото хората са овце които само блеят, и като стане напечен мълчат като риби. А в България хората за Жълти стотинки ще продадат и майка си.

Вкарват 800 кг. радиоактивни вещества под земята в Добруджа
Автор: Anonymous да 2011-11-26 @ 16:30 EET
Пускат 800 кг. радиоактивни вещества и интересното е как после ще ги извлекат. Та за будали ли ни вземате? - като ги поставите долу тези вещества си остават в почвата и след това се натравя всичко - почва и вода, а след това и ние самите и поколенията след нас.
Вкарват 800 кг. радиоактивни вещества под земята в Добруджа
Автор: Anonymous да 2011-11-26 @ 23:12 EET

Всъщност замърсяването не става автоматично. Проблемът е, че ако стане, умните глави, дали разрешение за проучване и добив ще се измъкнат като пръдня от гащи. Нашата Държава не е в състояние да контролира процеса на проучване и това е много лошо. Още по-лошо е, че държавниците ни не правят усилие да успокоят хората. :-(


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди