изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:39 EEST
1000 лв. глоба за стрелба по безстопанствени животни, опитомени животни, животни в плен и диви животни    
ПарламентОт 50 на 100 лева се увеличава глобата за собствениците, които не са взели мерки домашните им любимци да не замърсяват обществените места, реши парламентът, който прие на второ четене промените в Закона за защита на животните. Депутатите увеличиха и глобите за собственици, които не регистрират кучетата си при ветеринар - от 20 на 200 лева, предаде БТА.


До края на 2015 г. се удължава срокът за настаняване на безстопанствените животни в приюти, решиха още депутатите. Крайният срок, в който общинските съвети и кметове трябваше да осигурят прибирането на бездомните животни в приюти, е изтекъл на 31 януари тази година. Изискването обаче не е изпълнено заради късното започване на работата и недостатъчната финансова обезпеченост, отбеляза в доклада си парламентарната комисия по земеделие при първото четене на измененията. Това е причината срокът да бъде удължен с четири години.

Измененията на закона предвиждат още глоба от 500 до 1000 лв. за стрелба по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни, освен в случаите на крайна необходимост или в съответствие с разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча или Закона за биологичното разнообразие. Санкцията ще бъде налагана, само ако деянието не съставлява престъпление, решиха депутатите.

dir.bg

 


Сходни връзки

1000 лв. глоба за стрелба по безстопанствени животни, опитомени животни, животни в плен и диви животни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди