изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:44 EEST
КЪДЕ ОТИВАТ НАШИТЕ ПАРИ: Държавата плаща наем и осигуровки на важни фирми?    
ИкономикаПравителството ще предложи нови привилегии за определени инвеститори. Промените, които все още са в работен вариант, ще бъдат записани в Закона за насърчаване на инвестициите.
След като стана ясно, че правителство смята щедро да опрощава част от осигуровките и от корпоративния данък, вече има и нови идеи за дотации,  пише "Сега". Според "Труд" обаче е отпаднала идеята да се възстановява корпоративният данък. "Държавата може да се включи в подпомагането на компании, които са открили над 100 места например, с пари за всяко ново място", съобщи вчера директорът на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Борислав Стефанов.



Той обаче призна, че има проблем с контрола и е възможно хората да се назначат за кратко - само за да се вземе държавната помощ. "Затова обмисляме и друг вариант, като например държавата да плаща част от наема за помещенията", обясни шефът на БАИ. Той уточни, че привилегиите ще важат и за чуждестранни, и за български компании.

Според действащия Закон за инвестициите обект на държавната грижа са не само най-големите фирми, но и онези, които инвестират в сектори с потенциал като преработвателната промишленост, образованието, транспорта, високите технологии и др.

Вчера икономическият министър Трайчо Трайков  обяви, че инвеститорите имат нужда основно от т. нар. меки мерки, свързани с квалификацията и човешките ресурси. В момента големите инвеститори могат да поискат държавата или общината да продаде земя без търг, да им помогне с ВиК или друга инфраструктура. Трайков обясни, че инвеститори в аутсорсинг на бизнес процеси или в научно-изследователска и развойна дейност не се интересуват от подпомагане с изграждането на водопровод или път.
Трайков представи намерения за роудшоу с презентации в хотелите от веригата "Хилтън" с цел набиране на инвеститори.
Той припомни, че се обмисля държавата да поеме част от осигуровките на работещите при инвестиции над определено ниво.

"За да получи обратно част от платените осигуровки, компанията трябва да направи изцяло нова инвестиция, да открие много работни места и да плаща високи заплати", обяснява пред “Труд” зам.-министърът на икономиката Евгени Ангелов.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

КЪДЕ ОТИВАТ НАШИТЕ ПАРИ: Държавата плаща наем и осигуровки на важни фирми? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди