изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:21 EET
БЪЛГАРСКИ КВН В ОДЕСА. ВТОРИ СЕЗОН    
По светаНа 23 ноември 2011 г. в столицата на хумора в Украйна – гр. Одеса  ще стартира вторият сезон на серията игри на Бесарабската лига КВН (Клуб на Веселите и Находчивите - състезание, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други). След грандиозния успех и голямата популярност на първия сезон на Българския КВН, тази игра по право може да се нарече най-очакваното хумористично събитие сред българската общност в Бесарабия. 


Вторият сезон ще състои от четири игри. Освен първопроходците – отборите „Сляпа уличка”, „Троенски коне”, „Наш`те хора” (с ново име «Культпросвет»), „Крепкий орешек” и “Диветлийски гламур”, тази година ще участва два нови отбора: „Люти чушки“ и «Нагорненски смайлики». 
PN 091-11Петър Дудуш, координатор на мероприятието, член на БМК „Актив“:
„Вторият сезон се очаква да е по-наситен с идеи и интересни хрумвания. Броят на участниците се увеличи. Темите на всяка игра ще се променят, но всички ще бъдат насочени към общата тема и това е запазването на националното самосъзнание. Първата игра от втори сезон ще се състои от традиционните конкурси – приветствие, «разминка», «озвучка» и домашно задание, обединени в една тема – «Каквото повикало, това се е обадило». Участват отборите:


PN 087-11 "Троенски коне" с. Новые Трояны Болградски р-н;
PN 088-11 "Дивитлийски гламур" с. Делены Арцизски р-н;
PN 089-11 "Культпросвет" гр. Болград; 
 "Крепкий орешек" с. Ореховка Болградски р-н
 "Сляпа уличка" с. Островное Арцизски р-н
"Люти чушки"  с. Виноградное Болградски р-н
"Нагорненски смайлики" с.Нагорное, Ренийский р-н
PN 090-11Юрий Граматик, президент на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“:
„КВНът не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Вече 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВНът на български език се проведе за първи път в Одеса миналата година. Освен стотици отзиви  и благодарности от зрители, тази година имаме два нови отбора. Това говори, че избраният курс за сплотяване на младото поколение българи е верен. Техните успехи на сцената дават много кураж и повод за гордост. Младите винаги носят промени, за последните години може да се отбележи, че се промени форматът на много български мероприятия, идеите на които дойдоха в резултат на съвместна работа с БМК „Актив“. Затова ние, Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“,  ще продължим да заставаме зад добрите идеи, имащи за цел да запазват и развиват българщината в Украйна“.
Първата в историята на Украйна игра на Бесарабската лига КВН бе организирана през м.  декември 2010 г. от Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна” и Българския младежки клуб „Актив”. В първия сезон взеха участие пет отбора -  „Сляпа уличка”, „Троенски коне”, „Наш`те хора”, „Крепкий орешек” и “Дивитлийски гламур”. Общо бяха проведени три игри: четвърт финал, полуфинал и финал. След всички игри Купата на «Конгреса на българите в Украйна» бе спечелена от отбора „Троенски коне“ от с. Нови Трояни с капитан Петър Дудуш. В началото на септември 2011 отборът замина за едноседмична почивка в България.
 Информационна подкрепа: www.bg-ua.org – Информационен портал «Българите в Украйна».

Тук може да видите видео от полуфинала и финала.

1. Клипчета от финалната игра
http://www.youtube.com/watch?v=pKVhhsbUVl8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Ici7uhTISHY
http://www.youtube.com/watch?v=FEgwNl9ULrQ&feature=related

Максим Димитров

Пресцентър

(Skype: maksim_dimitrov)


 

 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИ КВН В ОДЕСА. ВТОРИ СЕЗОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди