изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:53 EEST
ДО КЪДЕ НИ ДОКАРАХА: ЗАЩИТАВАМЕ ВЛАКА КАРДАМ-СОФИЯ ПРЕД МИНИСТЪР    
ИкономикаСлед изпратеното писмо от областния управител до министъра на транспорта Ивайло Московски, областният управител е поискал заедно с мажоритарния депутат Румен Иванов да се срещнат с него, за да обосноват искането си при правените съкращения на влакове нуждата влакът Кардам-София и обратно да остане в схемата на железниците.

Това научи НДТ от областния управител Желязко Желязков, който добави, че заради заболяване няма да може лично да присъства на срещата. От своя страна депутатът Румен Иванов декларира, че има потвърждение от транспортния министър и се очаква днес двамата да обсъдят проблема.

Регионалният координатор на КНСБ в Добрич Гинка Василева заяви, че синдикатът в БДЖ регион Добрич е взел решение да не участва в стачните действия на железничарите, които започват от утре. Така на практика на територията на Добрич гарите от Кардам до Дончево не би следвало да има проблеми, но от друга страна не са изключени нарушения в движението на влаковете, тъй като служителите на компанията във Варна ще стачкуват. Добрич попада в обхвата на регион Варна и всички бригади и локомотивни машини са при тях. Както бе обявено стачката ще е ефективна в периода от 8 до 16 часа. Василева смята, че от общо работещите 30 души в БДЖ - регион Добрич, в двете подразделения товарни и пътнически превози ще има съкращения. "Доколкото е оповестено съкращенията ще са над 20 %. Ежедневно ръководството на компанията решава нещата регион по регион, което е и причината нито във Варна, нито в Добрич хората да знаят какво да очакват" - добави още Василева. НДТ

 


Сходни връзки

ДО КЪДЕ НИ ДОКАРАХА: ЗАЩИТАВАМЕ ВЛАКА КАРДАМ-СОФИЯ ПРЕД МИНИСТЪР | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДО КЪДЕ НИ ДОКАРАХА: ЗАЩИТАВАМЕ ВЛАКА КАРДАМ-СОФИЯ ПРЕД МИНИСТЪР
Автор: Anonymous да 2011-11-23 @ 19:52 EET
Румене не излагай ДОБРУДЖА,мисли за нас
ДО КЪДЕ НИ ДОКАРАХА: ЗАЩИТАВАМЕ ВЛАКА КАРДАМ-СОФИЯ ПРЕД МИНИСТЪР
Автор: Anonymous да 2011-11-24 @ 08:16 EET

Някой се опитва да трупа девиденти без да е необходимо!На тях им е ясно ,че това не може да се случи и искат да ни кажат ,че мислят за нас!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди