изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:37 EEST
Еврозоната изживява последните си дни, прогнозира швейцарска банка    
Европейски съюз Еврозоната на Европейския съюз преживява последните си седмици в сегашния си вид, прогнозира втората швейцарска банка Креди Сюис (Credit Suisse), цитирана от ИТАР-ТАСС и БТА.

Според анализатори на банката още в средата на януари 2012 година между Германия и Франция ще бъде постигнато ключово споразумение за навлизането на ново равнище на финансово-икономическа интеграция и за създаване на нов данъчен съюз. В резултат ще се създадат условия за нова парична политика на Европейската централна банка, който ще започне масово да изкупува облигациите на най-слабите от икономическа гледна точка страни членки на еврозоната, за да не допусне сегашната системна финансова криза да доведе до разпад на еврозоната.

Върховата точка на кризата, според анализа на Креди Сюис, ще бъде достигната в момента, когато доходността по ключовите 10-годишни държавни облигации на Италия и Испания достигне 9 процента, а на Франция - 5 процента. Специалистите на банката очакват, че подобна ситуация ще възникне на пазарите още в средата на януари идната година. "При достигането на доходността на облигациите на такова високо равнище инвеститорите ще започнат да се питат дали облигациите на страните от еврозоната, които те притежават, не са просто хартия", отбелязват експертите на швейцарската банка.

В този момент Германия и Франция ще бъдат принудени да приемат незабавно решение за навлизане на ново равнище на интеграция и създаване на данъчен съюз в еврозоната, допълват анализаторите на Креди Сюис. "Съдбата на еврото ще бъде решена в най-близко време", подчертават експертите на банката и залагат на укрепване на интеграционната основа на еврозоната, като определят като малко вероятен варианта за разпадането й. http://b2bnews.bg
 


Сходни връзки

Еврозоната изживява последните си дни, прогнозира швейцарска банка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди