изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:08 EEST
Станишев става и.д. председател на ПЕС?    
ПолитикаЛидерът на БСП Сергей Станишев се готви да заеме висок пост в Партията на европейските социалисти, пише в. “Сега“, като се позова на източници на “Позитано“ 20.  Според запознати той ще стане временно изпълняващ длъжността президент на партията. Само преди дни Пол Нируп Расмусен, който оглавява ПЕС от 2004 г., обяви, че ще подаде оставка. Днес в Брюксел ще се събере Съветът на ПЕС, а утре и вдругиден ще заседава конвентът на формацията на европейските социалисти. Късно тази вечер съветът трябва да гласува и.д. президент, който ще заема поста около година до следващия конгрес.


Според привърженици на Станишев в БСП високата позиция в ПЕС ще укрепи лидерството му в соцпартията, а според негови противници това ще е достойното му оттегляне от председателското място в столетницата.
Самият Станишев отказа коментар.

Като лидер на БСП мога да дам много повече, отколкото преди, заяви в началото на месеца Станишев и добави, че ще се кандидатира за председател на следващия конгрес, дори Първанов също да се кандидатира.
Президентът Георги Първанов вече обяви, че се завръща в БСП след изтичането на мандата му през януари и че ще участва в следващия конгрес на партията. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Станишев става и.д. председател на ПЕС? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди